Humanitarni kutak

Oktobarski slučajevi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i cjenjene sestre evo poceo je novi mjesec i vrijeme je da i mi zapocnemo sa novom akcijom prikupljanja pomoci za siromasne i bolesne muslimane na podrucju Balkana. Za ovaj mjesec ce se, inshaAllah, prikupljati pomoc za sljedece slucajeve:

1. Sedam zavidovickih porodica

Braco i sestre, obratite posebnu paznju na ovaj slucaj jer radi se o velikom broju djece u njemu. Ove slucajeve nam je poslao mr. Zijad Ljakic i sve ove porodice ce mo ovaj mjesec voditi kao jedan slucaj, odnosno sav novac koji pristigne za ove porodice ce, inshaAllah, biti ravnomjerno rasporedjen podjednako na svaku porodicu, a poslije mozemo uzeti najpotrebnije, od ovih porodica, i prikupljati pomoc za njih kao pojedinacne slucajeve. Ovo je tih sedam porodica:

1- HAJRUDIN ČAMO, otac 7 djece, demobilisni borac, neposlen, živi u tuđoj kući, ima četiri sina na birou, ima dvoje male djece.
2- ADIS SALATOVIĆ, otac 7 djece, demobilisani borac, invalid 30%, živi u jednom spratu kuće, na birou, troje djece ide u školu, i on i žena slabog zdravstvenog stanja, ima duga.
3- NERMIN BOŠNJAKOVIĆ, otac troje djece, invalid, oprisao kuk, fizički ne može raditi, nije u stanju obezbjediti porodicu.
4- ALEN BRATIĆ, nezaposlen, demobilisani borac, otac troje djece, živi u jednom spratu kuće, ima zdravstvenih problema u porodici, zadužen.

5- DŽEMAL ŠAHMAN, otac dvoje djece sa jednim pastorčetom, teško bolestan, nezaposlen, živi u staroj trošnoj neuslovnoj kući.
6- J. M., nezaposlen, ima jedno dijete koje je prije vremena rođeno te ima stalne zdravstvene probleme uskoro će na operaciju koja će se morati platiti a on trenutno nije u mogućnosti iznaći sredstva za tu operaciju.
7- E. M., otac petero djece, stambeno neriješen, tesko materijalno stanje, fakultetski obrazovan, intezivno radi na polju dawe.

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za zavidovacke porodice”

UPUTSTVO ZA UPLATE CETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
*************************************************************

2. Familija iz Ilijasa

Sestra Sanela, samohrana majka sa dvoje djece prezivljava sa 33 konvertibilnih maraka djecjeg doplaktka koji dobija jednom mjesecno.

Video o ovoj porodici mozete pogledati na ovom linku: https://n-um.com/?q=node/3390

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za samohranu majku”
*****************************************************************

3. Familija Kurtanovic iz Sandzaka

Porodica Kurtanovic zivi u selu Bobovik kod Novog Pazara, zive u veoma teskim uslovima kao sto mozete vidjeti na prilozenom video materijalu. Medjutim, njima nije glavni problem hrana, odjeca i obuca, i ako im i toga cesto nedostaje. Njihov primarni problem je stambeno pitanje. Kuca u kojoj zive je od gline i drveta. Nema nikakve toplotne izolacije tako da je zimi veoma hladno. Pored toga, kuca ima izuzetno slabe temelje i coklu tako da je samo pitanje vremena kada ce se srusiti sa vrlo mogucim tragicnim posljedicama za porodicu Kurtanovic. Da bi bili sebeb (uzrok) da se, tako reci, spasi zivot ovoj nejakoj i neduznoj djeci, pozivamo sve ljude dobre volje da se prikljuce ovoj humanitarnoj akciji i ucestvuju u sakupljanju sredstava za izgradnju kuce kako bi i ova siromasna porodica, kao i mi, imala siguran krov nad glavom.

Video o ovoj porodici mozete pogledati na sljedecem linku: https://n-um.com/?q=node/3386

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za familiju Kurtanovic”
*******************************************************************

4. Fond NUM stranice

Od ovog mjeseca ce mo maknuti granicu od 2 hiljade konvertibilnih maraka (hiljadu eura) za slucajeve za koje se prikuplja pomoc radi siromastva, nego ce sav novac koji bude prikupljen biti slan onima za koje je novac uplacen, inshaAllah. Zauzvrat ce mo od ovog mjeseca otvoriti mogucnost da se uplacuju novcani prilozi u kategoriju “fond NUM stranice” i iz tog fonda ce se slati novac onim slucajevima za koje se nece direktno prikupljati novac preko stranice.

Razlog otvoranja ovog fonda je taj sto nam dolazi jako mnogo slucajeva, a ne mozemo toliko slcajeva postaviti na stranicu (vec gledamo da postavimo one najteze), pa iz ovog fonda onda mozemo slati manje sume (izmedju 200 i 500 KM) porodicama koje su potrebne pomoci. SAV NOVAC IZ OVOG FONDA CE SE ISKLJUCIVO SLATI SIROMASNIM I BOLESNIM, I SVE TE UPLATE CE SE IZNOSITI NA STRANICU, INSHAALLAH.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”
*************************************************************************
5. Uplate za dawu

Na kraju, draga braco i cjenjene sestre, nemojte zaboraviti i ovu kategoriju, jer uplatom za dawu umnogo ce te pomoci rad ove stranice i dawetske projekte koji idu, i koji ce, inshaAllah, ici preko nje, te sve druge projekte, za koje ocjenimo da je u njima hajr.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
************************************************************************

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje) mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.
—————————————————————

Pogledajte video “VRIJEDNOST SADAKE”

“Nećete zaslužiti nagradu sve dok ne udjelite dio od onoga što vam je najdraže; a bilo šta vi udijelili, Allah će, sigurno, za to znati.” (Ali Imran, 92)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta