Hidžab
hanged assorted-color pendant lamp

Opasnost modiranja hidžaba!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Praksa da se hidžabom skrene pažanja na sebe, nažalost, uveliko je prisutna među muslimankama. Od raznih karafeka i uvrtanja mahrame preko duginih boja i namirisanih hidžaba do počupanih obrva i strukiranih haljina. Nesumnjam da su sestre koje se tako oblače svjesne da čine nešto sto nije u skladu sa propisima vjere. Svi smo mi slabi i griješimo i dakako nadamo se Allahovom oprostu. No, trebamo biti svjesni da neki naši grijesi mogu itekako da budu kobni po nas…

Takav je slučaj sa hidžabom gdje se uvode razne inovacije pa se onda grijeh multiplicira shodno broju osoba koje se povedu za onim insanom koji određeni grijeh uvede u praksu. Sestre koje propagiraju ideju modernog pokrivanja uz šminkanje i isticanje onoga što se treba sakriti nemaju samo jedan grijeh nego i grijeh svih drugih sestara koje se za njima povode. Shodno hadisu kojeg prenosi Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, a u kojem, između ostalog, stoji: “Ko u praksu uvede neki ružan običaj, biće za njega kažnjen i snosiće grijeh svih onih koji to budu činili poslije njega.” (Muslim)

mr. Fahret Kadrić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta