Prilozi posjetitelja

Pismo brata iz Australije

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Mi, na stranici, ponekad postavimo tekstove u kojima kritikujemo da mnogi od nas imamo nemaran odnos prema Kur’anu (sto je, nazalost, umnoge tacno), medjutim jedan brat iz Australije nam se javio sa jednim ljepim pismom, poslije jednog takvog teksta:

Eselamu alejkum moja draga braco i sestre u Islamu! Ponekad se razocaram kada se govori o nama bosancima, kako ne citamo Kur’an itd. Pa zelim da samo kazem da imate nas bosanaca, muslimana koji smo samo obicni ljudi muslimani, nismo hodze, nismo daije, ni doktori Islama, ni hafizi. Mi smo samo obicni, radni ljudi, Bogobojazni vijernici, insaAllah. Znateli da ima bosanskih muslimana koji se ne sjeca kada je spavao citavu noc zbog nocnog namaza, pa se i…

njegova supruga ugledala na njega, pa se trudi onoliko koliko ona moze, te prica sinu tvoj otac non stop klanja nocni namaz, pa i sin pocne da klanja nocne namaze pa i sinova zena polako pocne da se pridruziva.

Da ima bosanaca koji procita Kur’an cetiri puta za mjesec dana na hadzu. Koji procita na bosanskom jeziku za tri ili cetiri dana Kur’an u Ramazanu, pa nastavi i poslije toga uciti Kur’an na arapskom jeziku. Da ima bosanaca koji svaki dan uce Kur’an i tako godinama i koji svaki dan slusaju Kur’an. Da ima Bosanaca cije zene nas opominju, pa kazu nisi bio u dzamiji nekoliko dana (misleci na sabah namaz), ali se ide po danu na namaze. Da ima bosanaca koji nisu godinama propustili klanjati sabah namaz, ni njegove sunete.

Da ima bosanaca koji se boje svojih grjeha i koji izgovaraju 10.000 puta estagfirullah, i mole Allaha velicanstvenog za oprost. Da u svom bisnisu dijelimo CD-ove i knjige o islamu, te druge informativne materijale, na hiljade komada, ne gledajuci pri tome na rizik da nam posao dodje u pitanje, zato sto znamo da je Allah taj koji daje nafaku, pa se uzdamo u Njega Jedinog.

Da ima Bosanaca koji sa svojim sinom ide po noci i dijeli knjige po kucama nemuslimana u Australiji (ubacivamo u sanducad za pisma). Da ima Bosanaca koji daju sadaku, i da liju suze kada vide nase sestre i bracu u Islamu da patu u Bosni i u drugim drzavama, pa pomognemo onoliko koliko mozemo, mi nismo bogatasi, mi smo radnicka raja.

Da ima bosanaca koji su bili sa cetiri kuce, pa su saznali da je kamata grijeh, pa su to sve napustili i zivimo sada pod kirijom.

Moja braco i sestre u islamu, nismo mi jedini takvi, ima ovdje u Australiji nekoliko familija, koji zivimo ovdje na dunjaluku spremajuci se za Ahriet, insaAllah.

Znateli vi da se mi nalazimo na najboljem mjestu na svijetu, po nemuslimaskim proracunima, a to je Gold Coast Australija, najbolje plaze, ogromni i lijepi parkovi, gradovi sa preljepim zgradama visokim po 100 spratova, dunjalucka ljepota nad ljepotama, ali mi muskarci se ne stidimo nase vjere, namaz obavljamo, pustamo brade, nase zene sa ponosom nose hidzabe i nikabe i nadamo se Allahovom oprostu i milosti, iako su oko nas iskusenja ko planine velike.

To su ti bosanci, robovi Allahovi iz Australije. Selam mojoj braci i sestrama na N-UM stranici!
________________________________

SubhanAllah, sta poslije ovoga reci, osim ovih kur’anskih dova:

Rabbena heb lenaa min ezvadzinaa ve zurrijjatinaa kurrete e’ajunin vedz’alnaa lil muttekine imama.”

Gospodaru nas, podari nam u zenama nasim i djeci nasoj radost i ucini da se cestiti na nas ugledaju!” (El-Furkan, 74)

Rabbi evzi’ani en eškure ni’meteke lleti en’amte alejje ve ala validejje ve en a’mele salihan terdahu ve aslih li fi zurrijeti inni tubtu ilejke ve inni minel-muslimine.

Gospodaru moj, dozvoli mi da ti budem zahvalan na blagodati koju si darovao meni i roditeljima mojim, i pomozi mi da cinim dobra djela kojima ces zadovoljan biti, i ucini dobrim potomke moje: ja se, zaista, kajem i odan sam Tebi.” (Al-Ahkaf, 15)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: