Knjige

Poklon knjiga “Lađa mudrosti” (PDF)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Srce ne može dostići sreću i zadovoljstvo sve dok ne bude zdravo i čisto. Prefinjenost srca i čistotu duše čovjek treba tražiti i nastojati zadobiti onako kako su Uzvišeni Allah u Kur’anu i Njegov Poslanik ﷺ u vjerodostojnom sunnetu, objasnili.

Uzvišeni kaže: Samo će onaj koji Allahu srca čista dođe spašen biti. (Kur’an, 26:89)

Pred vama je Lađa mudrosti sažetak knjige Bistro more pobožnosti i suptilnosti od uvaženog doktora Ahmeda Ferida, koja je jedna od najboljih knjiga napisanih na temu odgoja i pobožnosti. Knjiga zbog koje srce ne ostaje ravnodušno, i koja je pomogla mnogima, Allahovom voljom, da se promijene na bolje.

Ploveći Bistrim morem pobožnosti i suptilnosti na ovoj maloj lađi prikupio sam razna blaga i biserja mudrosti… Želja mi je bila da knjigu skratim i podjednostavim za razumijevanje, toliko da se može čitati u jednom dahu, ostavljajući, uglavnom, samo najvjerodostojnije predaje, kao i korisna objašnjenja u fusnotama, trudeći se, u isto vrijeme, da zadržim suštinu i ljepotu originalne knjige.

Molim Allaha Uzvišenog da učini ovaj skromni trud iskrenim, samo radi Njega, te da se njime okoristimo.

www.pozivistine.com – Irfan Hajrudin Klica

DOWNLOAD PDF – LAĐA MUDROSTI
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta