Aktuelnosti

Pokrivena muslimanka napadnuta u štokholmskom metrou

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovaj događaj zbio se 17. aprila u poslijepodnevnim satima kada je 40-godišnju muslimanku, u jednom predgrađu Štokholma, prvo verbalno napao jedan muškarac govoreći joj: “Ti si prljava muslimanka, ja vas mrzim”, a zatim ju je pratio do podzemne željeznice (kamere su zabilježile kada je ušao za njom u metro). Kada je žena došla na peron, on ju je udario u potiljak tako da je pala na zemlju, a prilikom pada teško je povrijedila podlakticu jedne ruke…

Dok je ležala na zemlji, žena mu je zaprijetila da će ga prijaviti policiji i da će ga oni uhapsiti, a on joj je tada uzvratio prijetnjom da će, u tom slučaju, on nju ponovo potražiti da joj se osveti. “Žena se osjeća jako loše poslije ovog napada, u stalnom je strahu, a uplašena je i zbog prijetnje koju joj je uputio napadač”, kažu iz štokholmske policije. Policija istražuje ovaj napad i vodi ga kao fizički napad i prijetnju, ali ga posmatraju i kao zločin iz mržnje na nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti, što će napadaču znatno otežati optužnicu.

“Mi veoma ozbiljno gledamo na ovu vrstu prekršaja”, kažu iz policije, koja je javno izašla sa video klipom samog napada i slikom napadača u nadi da će neko iz javnosti prepoznati o kome se radi i prijaviti ga policiji.

Izvor: Švedske novine Aftonbladet

Upravo danas (20.5.2014) su ove novine uklonile video klip, koji pokazuje samu scenu napada, sa svoje internetske stranice (koji smo mislili da vam pokažemo), jer je policija uspjela da indentifikuje napadača.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta