Poučne priče i tekstovi

Poruka naših dženaza (dr. Šefik Kurdić o svom rahmetli bratu)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije dva dana ispratili smo na mezarju u Šeher-Piljužiućima našeg brata Kasima Kurdića. Rahmetli Kasim je bio jedno od najljepših jedanaestero djece mog babe rahmetli Osman ef. Bio je, pogotovo ranije, visok, stasit, privlačan, šarmantan i elegantan momak, tako da mu po fizičkoj ljepoti nisu bili “ni do koljena” holivudski glumci. Zračio je svojom gracioznoću, ljepotom, šarmom, uvijek lijepo obučen, začešljan. Odvajkada je radio u Njemačkoj, pa dok su kod nas dominirale fiće među automobilima, on je dolazio u “bijesnim”, sjajnim, komfornim, brzim, sportskim automobilima kojima smo se svi divili i priželjkivali ih imati u svom posjedu…

Nakon svih tih silnih modernih automobila, mi našeg brata poslasmo na najdužu relaciju na prevoznom sredstvu, zvanom – TABUT! I svi će na njemu odvesti se na dugi put! Neko će reći da je tabut loše i sporo “prevozno sredstvo”, ali ja vam garantiram da je brže i bezbjednije od naših mercedesa, BMW-a.audija, passata…. Tabut je moćniji i od automobila, i od aviona, i od kamiona, pa čak i od vasionskih brodova. Tabutom se stiže, sa malim zadržavanjem, na “benzinskoj stanici” zvanoj BERZAH, do najvećih nebeskih visina i do najudeljenijeg Dženneta i Džehennema. Razmišljajmo malo više o ovom kosmičkom prevoznom sredstvu i pripremimo “gorivo” za njegovo pokretanje shodno udaljenosti koju trebamo prevaliti. Ovo je najveća pravda: ovo najbolje i najsavršenije “prevozno sredstvo” dobit će svi ljudi, bez obzira na njegovo materijalno stanje!!!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta