Humanitarni kutak

Posjeta Matuzićima i Doboju

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ekipa NUM stranice je u srijedu ujutro (21.05.2014) sa uvaženim dr. Safetom Kuduzovićem posjetila dvije lokacije na kojima su bile poplave u proteklim danima. U organizaciji udruženja Svjetlo tim koji je bio sastavljen od dvije radne grupe stigao je u jutarnjim satima u Maglaj, gdje je jedna radna grupa ostala da čisti gradsku Biblioteku grada Maglaja, dok se druga radna grupa u kojoj je bio i dr. Kuduzović uputila prvo ka Matuzićima-Doboj Jugu gdje je poplavljeno oko 150 domaćinstava i tom prilikom su posjetili nekoliko domaćinstava i udjelili pomoć u namirnicama, lijekovima i higijenskim sredstvima…

Nakon toga kolona se zaputila u sami centar Doboja gdje su povratničkim porodicama udjelili istu vrstu pomoći kao i na prvoj lokaciji. Ono što je bilo primjetno skoro kod svih ovih ljudi je činjenica da ih je više obradovala posjeta i lijepa riječ, nego namirnice koje su dobili. Zaista su ovo trenutci u našim životima kada je vrijeme da se zbližimo, da stanemo jedni uz druge i budemo na usluzi jedni drugima u vremenu ovakvih iskušenja, jer mi smo jedno tijelo, jedan ummet Muhamedov, sallallahu alejhi ve sellem. Pa pokažimo sad to na djelima da ga zaista istinski slijedimo.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta