Humanitarni kutak

Vandredna majska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovani posjetioci NUM stranice, PROŠIRUJEMO majsku akciju na cjelokupno područje BiH na kojem su muslimani nastradali od poplava i klizišta, s tim da ćemo pokušati dati prioritet da se pomoć rasporedi i podijeli tamo gdje bude najpotrebnija, inšallah. Želimo vas obavijestiti da je ova akcija odlično krenula i da je za samo ovih nekoliko dana od kada je započeta prikupljeno oko 10.000 KM, elhamdulillah…

Za akciju podjele pomoći u selima oko Maglaja koja je obavljena prošlog vikenda upotrijebili smo novac iz Humanitarnog fonda NUM stranice koji je stigao u ranijim akcijama, a pošto smo bili planirali napraviti pauzu s pokretanjem akcija za humanitarne svrhe u toku aprila, maja i juna, taj smo novac čuvali za pomoć porodicama kojima redovno mjesečno pomažemo (najviše se radi o samohranim majkama s djecom) i za hitne slučajeve koji nam neprestano dolaze.

Pozivamo vas da se odazovete na ovu i na druge akcije prikupljanja pomoći za naš nastradali narod, jer ko god je bio na licu mjesta, kaže da su štete načinjene poplavama i klizištem mnogo veće od onoga što se može vidjeti putem TV-a ili interneta, i da su ogromne potrebe na terenu za hranom, čistom vodom, higijenskim potrepštinama i dr.

Prilikom uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za ugrožene od poplava”.
______________________________________________

2. Da’vetski fond

Također vas pozivamo da se odazovete i pomognete da’vetski fond NUM stranice. Do sada smo nebrojeno puta pisali o bitnosti širenja da’ve, a evo u ovim trenucima imamo priliku vidjeti ova iskušenja koja su zadesila naš narod, a koja su, Allah najbolje zna, posljedica činjenja nebrojenih grijeha, stoga je jako bitno da pozivamo ljude da se vrate Allahovoj vjeri. Iz ovog fonda pomažemo davetske projekte i udruženja širom BiH koji na terenu rade sa našim narodom u promovisanju islamskih vrijednosti i učenja, a, također, kod uplata za ovu kategoriju direktno pomažete rad ove stranice.

Molimo Allaha da najboljom nagradom nagradi sve dobročinitelje!

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za da’vu”
______________________________________________

NACINI UPLATA

Vaše uplate možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com
________________________________________

Ekipa NUM-a na licu mjesta samo dva-tri dana poslije najkritičnijih dešavanja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta