Knjige

Preporučujemo Vam “Imancipaciju”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Već duže vrijeme unazad, u online sferi, možete da čitate misli, savjete i smjernice za svakodnevni život uvažene profesorice i hafize Hanke Vlahovljak.

Hafiza Hanka Vlahovljak je prva Bošnjakinja koja je diplomirala u Medini na Univerzitetu Taibah. Shodno ličnom iskustvu koje je prikupila za tridesetak godina života, ona kroz islamski bonton počinje sa pisanjem savjeta prvenstveno namijenjenih ženama muslimankama.

Profesorica Vlahovljak je supruga i dr. hafiza Rusmira Čokovića, prvog Bošnjaka koji je doktorirao u Medini (Saudi

Umjesto emancipacije

U svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini, kao i u regionu, nekoliko decenija unazad je prisutna takozvana emancipacija žena. S ozbirom da emancipacija nije uvijek u skladu sa moralnim ili i vjerskim normama društva, našem podneblju je falila imancipacija.

Tokom niza godina u protekle dvije decenije imamo upale imana (vjerovanja), imamo želju i mogućnost da živimo moralan, te da njegujemo fizički i psihički zdrav život. Međutim, bila nam je potrebna imancipacija koja bi sve to ugladila.

Imancipacija osvježava našu grubu realnost, naša shvatanja vjerskih propisa, našu naglost u odlukama i naše znanje.

Pojavila se nova generacija mladih koja želi da živi život u skladu sa islamom, ali još uvijek joj fale te finese u postupcima, ponašanjima.

Sadržaj Imancipacije

Imancipacija pruža tihe savjete, poruke, pouke o greškama i ispravnim postupcima, o ukusu i neukusu, o pristojnom i očekivanom ponašanju, o koracima ka sreći.

Ukoliko želite da shvatite, bolje razumijete islam ili pak samo ženske misli o stvarima i stvarčicama u životu pred Vama je “Imancipacija”.

U riječima uvažene profesorice i hafize se ogleda blagost. Također tekstovi su pitki i zanimljivi za čitanje, jednostavni. Rečenice su zanimljive jer skoro svako od nas, čitalaca može da se pronađe u bar jednoj od svakodnevnih situacija koje je hafiza Vlahovljak opisala.

Profesorica pažljivo bira riječi i skoro iz dana u dan šalje poruku optimizma i motivacije.

Bliži se i taj čas…

Momenat kada će svijetlo dana da ugleda knjiga Imancipacija. Ljudi su odveć navikli na svoje elektronske aparate, ali držanje knjige u rukama koja nas svojim sadržajima povede u najdublje dijelove naše duše je neprocjenjivo. 

Vjerujemo da će Imancipacija da bude upravo takva knjiga. Mi smo nestrplijvi i uzbuđeni, nadam se i Vi…” Imancipacija (Hanka Vlahovljak).

Kvalitet na prvom mjestu

Knjiga, odnosno projekat koji profesorica, uz tim vrijednih sestara, vodi godinama, sada dobija nove obrise u ovoj knjizi. Knjiga izlazi na 500 strana ispred udruženja “Oaza Tuzla“.

Nama je drago da možemo imati udjela u ovom dobrom djelu.

Iskreno vam preporučujemo da nabavite primjerak knjige Imancipacija za vašu porodičnu biblioteku, vjerujući da će svi članovi u njoj da nađu nešto za sebe.” Oaza Tuzla

Knjiga obiluje mnoštvom savjeta i smjernica za vaš svakodnevni život, ukazujući na aktuelne problematike s kojima se svi mi svakodnemo susrećemo, te nudeći savjete lahke za primjenu, a efikasne za promjenu našeg stanja na bolje.

Za više informacija

Više inforomcija o dostupnosti knjige možete da pratite na Facebook stranici “Imancipacija” ili iz prve ruke u Viber grupi “Imancipacija”. Sve dodatne informacije možete da dobijete na broj +387 61 084 048. (mojinfo.ba)

Izvor: Oaza Tuzla, Imancipacija.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta