Tekstovi

Preuzeli smo sa nekoliko Fb profila

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije četrdesetak dana bi mi na rukji petočlana albanska porodica. Čim sam počeo učiti, svih petoro su pali! Težak sihr! Nakon rukje sam pričao sa njima dugo. Niko nije klanjao! Subhanallah! Danas na rukji, svi ravno stoje, sa još manjim reakcijama! Rekoše mi nakon rukje:…

SVI KLANJAJU od onog dana, spočetka koristeći ilmihal. Elhamdulillah! Sihirbaz pokuša uništiti ljude a oni se u azabu okrenu Allahu swt! Svi su sad na namazu i to je najveća radost za učača rukje! Hvala dragom Bogu na svakom stanju!

hfz. Fuad Abdullah Seferagić
_______________________________

Onaj ko je u stanju da u jednom trenu masivnu planinu u prah pretvori, zasigurno je u stanju da moju i tvoju brigu otkloni bez obzira kolika ona bila! “Pitaju te o planinama, pa ti reci: “Gospodar moj će ih u prah pretvoriti i razasuti” (Ta-ha, 105)

***

Od pogrešnih uvjerenja kada je u pitanju kefaret (iskupljenje) za prekršenu zakletvu jeste uvjerenje pojedinih ljudi da je iskup za prekršenu zakletvu post tri dana. Muđutim ovo nije ispravno!

Iskupljenje za prekršenu zakletvu jeste jedna od tri stvari:

1. Nahraniti deset siromaha
2. Odjenuti deset siromaha
3. Osloboditi roba
– Onaj ko nije u mogućnosti da uradi jednu od ove tri stvari taj će da posti tri dana.
Stoga, onaj ko može da nahrani ili odjene deset siromaha, takvom nije ispravan iskup ako posti tri dana. (Muhammed b. Salih el-Usejmin)

Mr. Fahret Kadrić
______________________________

Kaže: ”Stid me Allahu doviti za sitnice…” Zašto da te bude stid? Ko ti je dao i to što imaš? Niko drugi do tvoj Gospodar. Ništa ti svojom zaslugom ionako dobila nisi, već milošću Njegovom. Želiš da smršaš, a ne uspijevaš…dovi! Želiš da kupiš neku haljinu koja ti se jako sviđa…opet dovi! Želiš da te muž još više voli…dovi!

On se raduje tvojoj dovi. On voli da ga što više i češće u dovi dozivaš, od Njega tražiš. Ne ustručavaj se Onoga ko svaki kutak tvoje duše najbolje poznaje. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: ”Ko ne moli Allaha, On će se rasrditi na njega.” (Ibn Madže) Zato, podigni svoje ruke i dovi…

Amila Amir Žužić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta