Prilozi posjetitelja

Priča posjetiteljke: “Kako sam počela klanjati na poslu”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Svojim primjerom htjela bih da pomognem one koji nastoje da usklade nasu prelijepu vjeru i posao, tj. namaz i posao. Ispricat cu vam svoje licno iskustvo: “Ono sto prije svega treba znati je da nas Allah vidi, cuje, upucuje i pomaze nam u svim situacijama a da mi toga nismo nisvjesni. Prije nekoliko mjeseci, kada smo morali pomjeriti sat na zimsko racunanje vremena nasla sam se u nedoumici kako da obavljam namaz kada od kuce moram da krenem prije sabah namaza, a kuci dolazim u aksam. Dok sam brinula sta da uradim i kako da…

postupim, na vasoj stranici je izisao tekst jednog brata koji je imao isti problem i rijesio ga tako sto je jednostavno pitao sefa da li moze da obavlja namaz u nekoj od prostorija. Dobio je ubrzo i otkaz ali mu je Allah naravno pomogao da pronade bolje radno mjesto gdje je mogao da obavlja namaz. Bila sam svjesna da ovaj tekst nisam slucajno pronasla nego da me Allah upucuje sta mi je ciniti. Bila sam nervozna. Imala sam posao s kojim sam bila jako zadovoljna i ponajvise iz razloga sto sam mogla zikriti kad god sam to htjela. Ali sam prepustila stvar svome Gospodaru i bila spremna zrtvovati se.

Ustala sam kao i obicno rano klanjala istiharu namaz i zamolila Allaha ds.s. da mi pomogne pri mojoj odluci.I da ucini onako kako je najbolje za mene moju sadasnjost i buducnost. Ubrzo poslije toga sjedila sam za masinom razmisljajuci kako da postupim kako da kazem sefu da zelim obavljati namaz u firmi. Stotinu misli mi je bilo u glavi u isto vrijeme. Srce mi je udaralo tako jako da mi se tijelo treslo a u grlu me nesto gusilo od nervoze. Sejtan prokleti kao da govori: ma kakvi, nema od toga nista, pa ti si zena, zar ovdje da klanjas, sta ce misliti o tebi, sta ce reci drugi, izgubices posao. Pocela sam uciti tekbir, maltene naglas kako bi otjerala sejtana.

Zatim mi sinu kroz glavu jedan hadis naseg Poslanika s.a.v.s. :”KO UDOVOLJI ALLAHU SRDECI PRI TOM LJUDE ALLAH CE SE POBRINUTI ZA TE LJUDE, A KO UDOVOLJI LJUDIMA SRDECI PRI TOM GOSPODARA PA NISTA MU ONI KOD ALLAHA NECE POMOCI.”

Sama sam sebi govorila zar da svoga Gospodara rasrdim radi njih. A On mi tolike blagodati daje. Ne tako mi Allaha skocila sam sa stolice i brzim koracima izgovarajuci tekbir krenula prema kabinetu naseg sefa. Tamo sam vec bila smirena i na lijep nacin mu pokusala objasniti da sam muslimanka i da klanjam pet puta dnevno i da mi neki od namaza padaju na vrijeme kad sam na poslu. Ostala sam iznenadena kada je on sasvim smireno odgovorio: “Izvoli klanjaj, svi mi u nesto vjerujemo i nekom se molimo.” Allahu ekber!!!

Vratila sam se velicajuci svoga Gospodara i zahvaljujuci mu na jos jednoj velikoj blagodati. Tako to biva kada prepustimo stvar Allahu. A On nas uvijek lijepo iznenadi i da nam i vise nego trazimo od Njega. Slava i hvala pripada samo nasem Gospodaru!

Sestra F. H.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta