Sihr i džinni

Primjeri lažnog liječenja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

1. Nazvao me je covjek cija je zena bila bolesna i htio je prije samog lijecenja da porazgovara o problemu u kome su se nasli. S obzirom da vec jedan dugi period medicina nije davala odgovore na bolest koja je tistila njegovu suprugu, on je lijek potrazio i na drugoj strani. Odveo je suprugu “lijecniku” i na jednom tretmanu lijecnik je zatrazio da zena sama udje u prostorijugdje ce…

…biti odrzana sesija (jedna od uvjeta serijatski ispravno provedenog lijecenja je da zena ne smije sama prisustvovati lijecenju, uz nju mora biti mahrem -muz, otac, brat…). Oni su napravili gresku i pristali na to. Kada su ostali sami “lijecnik” je poceo da dodituje zenu govoreci joj kako je ona njemu sudjena, kako ju je Allah dz.s. poslao njemu i jos stosta.

Zena je istrcala iz sobe i sa svojim covjekom napustila ljecnikovu kucu. Ispricala je muzu ono sto se desilo i odlucili su da ga vise nece posjecivati. Medjutim, njegovom brezobrazluku i besramnosti nije bilo kraja. Nastavio je zvati ovog covjeka i upozoravati ga da problem kod njegove zene nije rijesen i da je i dalje treba dovoditi. Posavjetovao sam ga da ode posjetiti ovu varalicu i da mu zabrani da ih vise uznemirava, a on me je upitao da li on smije to uciniti jer bi mu taj ”lijecnik mogao uciniti nesto nazao?!

Znaci jedan od razloga zasto ljudi nastavljaju posjecivati varalice, cak i kada su svjesni njihovih prevara jeste strah. Strah koga ne bi trebalo biti ni kod jedne osobe koja vjeruje u Allaha, dz.s., i Njegovo odredjene.

2. Covjek je nazvao jednog ”lijecnika”, kako bi zakazao termin i kako bi se upoznao sa nacinom rada doticnog prije nego dodje do samog susreta. Lijecnik mu je izmedju ostaloga kazao da ce ga lijeciti odredjenim zapisima na sto ovaj nije pristao. Lijecnik se u momentu transformisao i odjednom je promjenio svoju metodu tvrdeci da je jedino sto cini ucenje Kur’ana nad bolesnikom, a da je, prije nego je saznao da to nije u redu, koristio zapise.

Covjek je pristao. Pri susretu je lijecnik ipak pokazao svoje pravo lice. Na svaku opasku u neutemeljenosti nekog od segmenta lijecenja on je izmisljao neke nove argumente za ovo ili ono. I tako u beskraj. Istina u rijecima ne bi trebala biti jedno, a u djelima nesto sasvim drugo. Ako je ovo slucaj, lijecnik nije onaj za koga se predstavlja.

3. Nemalo je i onih ”lijecnika” koji otvoreno u svome djelovanju praktikuju zabranjene aktivnosti. I ovdje presudnu ulogu igraju bolesnikova neupucenost, nuzda i lijecnikova sposobnost obmanjivanja. Razgovaro sam sa nekolicinom bolesnika koji su posjecivali ovakve lijecnike.

Primjer dvojice (lijecnika) se, po svojoj nakradnosti izdvaja. Upitao sam bolesnika na kome su se osim tragova bolesti uocavali znakovi potistenosti, depresije, razocaronosti, izgubljenosti, a koji nisu imali direktne veze sa simptomima bolesti, o cemu se radi. Sta je uzrokovalo njegovo takvo stanje? Odgovorio mi je da mu se desilo nesto sto je njegovo zivljenje ucinilo besmislenim i da od tada ne razmislja da li da se ubije. To se podrazumijeva! Jedino o cemu razmislja je kako to da uradi.

Lijecnik mu je kazao da ga je opsjela dzinica i da mora da ga lijeci u putpuno zatamnjenoj prostoriji. Naredio mu je da skine odjecu i da legne, a on je za to vrijeme pisao (navodno) Kur’anske ajete iznad vrata, prozora i po bolesnikovom tijelu. Zatim je nad bolesnikom izvodio ”obrede” koji u potpunosti odgovaraju aktima homoseksualizma.

Bolesnik je bio razapet nekakvom unutrasnjom spoznajom da to nije u redu, s jedne strane, a strahom i zeljom za izljecenjem pa i po cijenu ….., sa druge strane! Valja znati da ”lijecnik” koji praktikuje ovaj vid lijecenja moze biti samo jedno od dvoje : sihrbaz ili onaj ko zeli biti sihrbazom (aktom homoseksualizma prozetim odrdjenim rijecima vradjbine, onaj ko zeli, postaje sihrbaz).

Iz knjige “Kur’anska hamajlija” – autor: Almin Omerasevic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta