Razmišljaj o svojim a ne o tuđim grijesima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Da, kažem sebi a zatim Vama da počnemo da razmišljamo o svojim, a ne o tuđim grijesima! Jučer smo poslušali sagovornikova (šejtanova) ogavna došaptavanja, da trebamo nanijeti zlo i proći. Nepravdu učiniti, a ne trepnuti. Ogovoriti, a ne pomisliti niti jednom, da zlo ne može roditi dobro. Taj sagovornik se kune Allahu da će nas odvraćati od puta koji vodi ka Allahovom zadovoljstvu, a mi mu poslušno klimamo glavom. Bar jednom zastanimo i razmislimo, dok nam srce otkucava možda posljednje otkucaje, šta bi se desilo ukoliko bi se zabavili i posvetili svojim mahanama i grijesima (A puuuuno ih je, prebrojati se ne mogu !). Naš život bi procvjetao bojama proljeća, osmijeh bi dobio najljepšu melodiju, ruke bi srdačnije grlile, a pogled bi pričao jezikom najboljeg pjesnika… Desio bi se potpuni preokret i tvoja pozitivna energija bi grijala sve one u tvojoj blizini. Ljudi bi žudjeli za tvojom blizinom, a ti bi zasigurno znao/la da ti Uzvišeni dobro želi, jer Allah, subhanehu, kaže: “One koji su vjerovali i dobra djela činili, Milostivi će sigurno voljenim učiniti.”

On zna tvoju nutrinu i vidi tvoj trud koji ulažeš kako bi sebe popravio/la pa te ajetom nagrađuje, govoreći ti: “Ko bude dobra djela činio i uz to vjernik bio, trud mu neće lišen nagrade ostati, jer smo mu ga Mi sigurno pribilježili. “

Sada kada ste čuli ove uzvišene ajete, imate potpuno pravo da se nasmiješite i počnete punim intenzitetom raditi na sebi, da udahnete život punim plućima i uzdignete se iznad niskosti i preturanja po tuđem smetljištu. Sjetimo se da ćemo se na Dan obračunavanja gušiti u sopstvenom smradu, a to su naši grijesi.

Tada se zasigurno nećemo ni sjećati onih čije smo grijehe i mahane satima brojali, ali će oni ubjedljivo profitirati od našeg jezika. Da nas Allah sačuva takvog poniženja !
Posveti se svom halu i svojoj duši, te joj zaprijeti svojim grijesima, pa će ti ona (duša) postati poslušna poput roba, a ti ćeš steći ugled kod Allaha. Približavanje Njemu biće ti najveća briga, jer si počeo iskreno da se baviš svojim grijesima, a zaboravio si na tuđe propuste i grijehe. Shodno tome, ti si od srećnih – inšaAllah.

Autor: A. F.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta