Prilozi posjetitelja

Recept za ustajanje na sabah-namaz

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Mladić sam od sedamnaest godina i prošlo je nešto više od godinu dana kako me je Uzvišeni Allah uputio na Pravi put. Od samog početka prakticiranja islamskih propisa imao sam problema sa ustajanjem na sabah-namaz. U početku se to odvijalo tako što bih pet dana ustajao, pa bih onda jedan dan prespavao i tako se ponavljalo iz dana u dan. Nikada nisam imao neki kontinuitet od mjesec dana u redovnom klanjanju sabaha, što mi je teško padalo, ali  sve se promijenilo poslije…

ovogodišnjeg Ramazanskog bajrama kada oko sedam-osam dana, uz sav trud i muke koje sam uložio da se probudim, uopće nisam ustajao na sabah… I onda sam samom sebi rekao da tome mora doći kraj. Ustao sam i zatražio oprost od Uzvišenog Allaha za sve grijehe koje sam počinio i odlučno sam u ime Allah rekao da neću činiti neke grijehe koje sam prije činio. I Allah mi je pomogao u tome. Od tog dana pa sve do danas prošla su više od dva mjeseca kako nisam propustio tj. prespavao nijedan sabah. Što se mene lično tiče, to je za mene veliki uspjeh.

Shvatio sam da su me moji grijesi sprečavali da ustajem na sabah i tako je sigurno i kod ostalih ljudi. Ako se čuvamo grijeha, onda nam nije potreban nikakav sat da bi nas probudio, jer će nas Allah probuditi. Dakle, pokajmo se za svoje grijehe, čvrsto odlučimo da ih više nećemo nikada činiti i ustrajmo u tome, i sasvim je sigurno da ćemo bez poteškoća moći izvršavati Allahove divne propise.

I ne budite kao oni koji su zaboravili Allaha, pa je On učinio da sami sebe zaborave; to su pravi grješnici.”  (El-Hašr, 19)

Molim Uzvišenog Allaha da nam oprosti naše grijehe i podari nam svako dobro na oba svijeta i zaštiti nas od džehennemskog ognja! Amin!

Brat Ahmed D.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta