Prilozi posjetitelja

Sa vjerom sam pobjedila depresiju

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovaj ramazan je za mene poseban, prvi ramazan koji ću, inšallah, da ispostim, da svaki vakat klanjam… Prije tri mjeseca stavila sam hidžab i od tada sam postala druga osoba… Rastavljena, ostala sa malom bebom, poslije kratkog vremena moj babo je preselio… Život težak, ali neka snaga je bila u meni… Dok jedan dan nisam saznala da imam anksiozno depresivni poremećaj sa napadima panike… Jednostavno, izlaza nisam nalazila, dok jedne noći nisam legla i čula kako ezan uči, jacija…

U meni osjećaj kajanja što ležim, što ne ustanem i ne klanjam. I tad sam ustala, jaciju klanjala, sutra na sabah ustala, i od tad, evo, dvije godine namaz klanjam… Ali nisam bila potpuna, šetam gradom i vidim ženu sa hidžabom, i pomislim: dragi Allahu kako je lijepa! Svaki dan, u meni sve veća i veća želja da stavim hidžab. Ni s kim nisam pričala o tome, samo sam jednom bratu odgovorila na poruku kad me vidio sa mahramom na glavi. Napisao mi je u vidu dove da ostanem s mahramom, ja sam rekla, inšallah, ubrzo… I da, bilo je brzo, skupila se familija, večera, i ja ih obavještavam da od sutra nosim hidžab… Allah mi je dao snagu, da sam se sa anksioznosti izborila, da nemam više napada panike, Allahu hvala, da sam sretna, nasmijana… Niko sretniji od mene nije bio, kad se učila dova i kad je hodža, koji je imam u našoj džamiji, prozvao mene, dao mi hediju i ponosno izgovorio moje ime… Allahu, hvala Ti!

TEKST POSLALA SESTRA A. C.

______________________________

Poziv na saradnju

Poštovana braćo i cijenjene sestre, pozivamo vas da se uključite u rad stranice NUM na taj način što ćete slati svoje tekstove koje bismo mi objavljivali u rubrici Prilozi posjetitelja. Tekstovi mogu biti na razne teme od kojih muslimani mogu imati koristi: možete nam slati svoje priče o povratku islamu ili prelasku na islam, zatim poučne događaje iz života koji su se desili vama ili nekom koga poznajete, zatim tekstove koji će ponukati druge da počnu raditi neko dobročinstvo ili prakticirati neke sunnete, tekstove o zdravlju, braku, odgoju djece…

Tekstove o ramazanu, postu, iftarima, sehurima… Znači, sve tekstove za koje smatrate da se drugi mogu okoristiti njima, a tekstove možete sami pisati (sastavljati), prevoditi tekstove sa drugih jezika, prepisati iz neke knjige, skidati ih sa poučnih videozapisa i sl., a poželjno je da tekstovi ne budu previše dugi i da nemaju previše nastavaka.

 Molimo vas, šaljite po jedan tekst u jednom mailu, a svoje tekstove možete slati na adresu: prilozi_posjetitelja@mail.com . Imajte na umu da je djelovanje NUM-a najviše usmjereno prema ljudima koji su početnici u vjeri ili onima u čijim srcima, uz Allahovu pomoć, treba zapaliti iskru vjere, pa pokušajte prilagoditi tekstove za ovu kategoriju ljudi. Allah vam dao svako dobro!

 Redakcija NUM portala 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta