Prilozi posjetitelja

Shvatila sam da imam samo Allaha

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Počela sam klanjati u srednjoj školi. Kasnije sam otišla na fakultet u Sarajevo i tada sam polahko vakat po vakat ostavljala, sve dok nisam skroz napustila namaz. Pri završetku fakulteta dosta sam se i fizički promijenila na ljepše, postala sam zrelija, pametnija, počela sam izlaziti u grad kao ostale djevojke, provokativno se oblačiti i slično. Imala sam momaka da biram, ali uvijek sam imala granice u tim odnosima.

Moje stanje se promijenilo preko noći, bol u stomaku i odlazak na operaciju. Suočila sam se sa smrću, naglo smršala, i svi ti ljudi su otišli od mene. Shvatila sam da imam samo Allaha. U momentima kada ste sigurni da umirete ne mislite ni na majku ni na oca nego na Allaha i ono ‘šta da kažem Allahu’, ‘kako stati pred Allaha, nemam ni namaze ni pokajanje’. Ali Allah je Mudar i On zna šta je za vas najbolje.

Sa koncima na stomaku počela sam obavljati namaz sjedeći, u slučaju ako preselim da bar kažem Gospodaru ono što imam i da se pokajem. Shvatila sam da ništa nije bitno, ni izgled ni novac ni karijera, samo je bitno ono što imaš u srcu.

Mjesecima sam se patila i borila sa strahom, da bih kasnije saznala da bolujem od sihra. Samo onaj koji je iskušan ovim problemom razumije koliko snage treba i koliko insan patnje vidi. Ali vidite jednu stvar, da nismo iskušani ovim problemom gdje bi mi sada bili? Ja bih vjerovatno i dalje bila provokativno obučena i Allah zna kojim smjerom bih išla i sa kakvim ljudima se družila. Ova patnja je Njegova Milost prema meni i elhamdulilah na tome, sigurna sam da je ovo sve dobro za mene, jer Allah ima mnogo robova ali mi imamo samo Njega.

Budite sretni što ste upućeni baš vi, od toliko robova, pa makar i na bolan i težak način. Sve bude i prođe. Sestre drage, probudite se na vrijeme, ako hidžab ne nosite, barem radite na sebi da se oblačite pristojno, da ne idete na mjesta koja nam šejtan uljepšava, i udaljite se od osoba koje ne poštuju Gospodara. Allah vam dao svako dobro na ovom i buducem svijetu.

Vaša sestra A.B.
_______________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta