Sihr i džinni

Sihir koji se popije ili pojede i način liječenja od njega

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sihir koji se pojede ili popije, je vrsta sihira čija materija uđe u stomak, iz stomaka u krv, a onda do mjesta u tijelu kojem se želi nanijeti bol i šteta.

Kako se pravi ova vrsta sihira?

Sihirbaz na papiru napiše ime osobe kojoj se pravi sihir, ime njegove majke i ime jednog od džina. Te podatke piše slovima ili razičitim brojevima te napiše šta će da uradi taj džin čije ime je naveo uz ime bolesnika i njegove majke. Svakako, uz taj ritual bude prisutan i poglavar džinskog plemena. Poglavar džinskog plemena, zadužuje džina čije je ime napisano na papiru da izvrši i obavi zadatak onako kako je napisano na papiru. Zatim osoba koja je došla da se taj sihir napravi, odnese papir te isti stavi u sok, kafu, čaj…

Osoba kada popije taj čas, sok, kafu, otvaraju se otvori tjelesni i džin zadužen za sihir ulazi u tu osobu i počinje polako da izvršava naredbu zapisanog sihira. Isto tako, sihir se pokisali u vodu, a onda se hrana poprska tom vodom i kad je osoba pojede, biva opsihrena.

Simptomi ovog sihira prije i tokom rukje na javi:

– Jaki i česti grčevi te želučani grčevi u stomaku

– Učestalo plakanje bez razloga i česte vrtoglavice

– Osječaj za povračanjem, posebno tokom učenja rukje

– Jako puhanje kroz nos i izlazak pljuvačke tokom učenja rukje

– Osječaj bola u želdacu tokom učenja rukje

– Osječaj vručine, podrigivanja i puštanja vjetrova tokom rukje

– Izlazak neugodnog mirisa iz usta (često)

– Gubljenje apetita

– Kronično zatvaranje stolice u nekim slučajevima

– Slabost vida i ponekad jako crvenilo u očima

– U nekim slučajevima desi se da lice pocrni i nakon učenja rukje i povračanja sihira, lice dobije pravu svijetlu boju

Simptomi u snu:

– Gušenje a ponekad u snu osjeća povišenu temperaturu i plač

– Snovi, uglavnom sanja da jede ribu, sanja more, kišu, sanja da se utopio u vodi, da ga neko proganja i sl

Način liječenja:

Ima nekoliko načina liječenja od ovog sihira uz Allahovu pomoć, navest ćemo neke od njih a iste koriste liječnici Kur’anom:

Jaja – Bolesnikova porodica pripremi sedam kokošijih jaja. Jaja se skuhaju i ogule. Na svako jaje se prouče ajeti uništenji sihira, ajeti el-butun i ajeti ez-zaqum. Onda se uzme velika čaša vode i na nju se nauče isti ajeti. Čitavo vrijeme, bolesnik je prisutan i sluša ajete. Nakon toga će da jede jedno po jedno jaje i da zalijeva naučenom vodom. Bolesnik će sa velikom mukom da jede jaje koje će mu biti veoma vruće.

Med od pčele – Bolesnik treba da donese 1 kg čistog meda i u njega se stavi čorokotovog ulja. Na tu smjesu se nauči rukja i ajeti o uništenju sihira. Bolesnik treba da jede ovaj med tri kašikice manje sa čajem na gladan stomak i tri kašikice isto sa čajem pred spavanje. Takođe, bolesnik treba da se kupa najmanje sedam dana naučenom vodom i da istu pije kad god ožedni. Može se desiti da bolesnik sihiri povrati ili da tokom rukje desi se povračanje nakon što sihiri oslabi.

Maslinovo ulje – To je ulje od blagoslovljneog drveta koje je Allah, s.w.t. blagoslovio u Svojoj časnoj Knjizi. Na maslinovo ulje nauči se rukja i ajeti o uništenju sihira, te tokom terapije, dnevno popiti dvije veće kašike ulja. Isto tako, može nakon učenja rukje, nakon jednog sahata, da se popije čaša ili dvije radi lakšeg i bržeh povračanja sihira. Ako se desi proljev, pokazalo se dobrim, da se na ricinusovo ulje ili na englesku sol, nauči rukja. Ovo je posebno dobro kad se sihir počne kretati u stomaku. Allah najbolje zna!

Ebu Bilal (svršenik medinskog univerziteta)
___________________________________________________

Braco i sestre, ovaj donji video je, najvjerovatnije, jedan od naboljih videa koji su uradjeni (prevedeni) na nasem jeziku a da na ovako jednostavnom nacinu pokazuje kako se uzima abdest i obavlja namaz. Video je sa prakticnim primjerima i tako je lijepo i smisljeno uradjen da ljudima koji su pocetnici u vjeri moze biti od ogromne pomoci da nauce kako se obavlja namaz, a takodjer moze biti koristan i za one koji vec obavljaju namaz da provjere da ne prave kakve pogreske prilkom obavljanja molitve:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta