Poučne priče i tekstovi

‘Spasi mi dijete’, rekla je i umrla u snijegu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zalosna prica koja je se desila prije 2-3 dana

Nakon što je od brata zatražila da joj spasi dvogodišnjeg sinčića, promrzla Enisa je preminula sama, u pola metra snijega, okružena minskim poljima. Njezin vodič s kojim je ilegalno trebala prijeći hrvatsku granicu u panici je pobjegao natrag u BiH.

Vodič se probijao kroz pola metra snijega, a njegove tragove slijedila je Enisa. Njezine lagane čizmice propadale su u snijeg viši od pola metra, koji nije uspjela stvrdnuti ni temperatura od -10 stupnjeva. Na sebi je imala traperice i laganu jaknu. Grijalo ju je samo dvogodišnje djetešce koje je čvrsto držala u naručju. Pala je nekoliko puta, a vodič joj je pomogao da se digne.

Nakon tri sada hoda, pala je zadnji put na dijelu koji pogranični bosanski policajci zovu Kota Jasenak, u blizini GP-a Ličko Petrovo Selo.

Tako su izgledale posljednje minute života 28-godišnje Enise Benikaj Šahanović, koja je s dvogodišnjim djetetom i 26-godišnjim bratom Elvisom s Kosova krenula prema Francuskoj, gdje ih je trebao prihvatiti stariji brat.

Do Bihaća su brat i sestra stigli uglavnom autobusnim linijama. Brat je imao valjane dokumente, te je legalno prelazio granicu, a zatim se s vodičima vraćao po sestru i njeno dijete.

U subotu navečer Enisa je s vodičem krenula prema hrvatskoj granici, do koje je trebalo četiri sata hoda. Kada više nije mogla hodati, vodič se javio ženskoj osobi koja ih je zajedno s bratom trebala čekati na hrvatskoj strani, doznaje Jutarnji list od djelatnika bosanske policije.

Elvis je krenuo prema sestri i trebalo mu je oko jedan sat da je pronađe, promrzlu i jedva pri svijesti. “Spasi mi dijete”, jedva mu je rekla i pružila djetešce. Odnio je dijete i predao ga 22-godišnjakinji te se vratio po sestru.

Satima tumarao tražeći pomoć

Njezin vodič u međuvremenu je u panici pobjegao natrag u Bihać. Enisa je preminula sama, u pola metra snijega, okružena minskim poljima. Našao ju je brat.

Bosanski policajci odmah su poslali patrolu koja je do preminule stigla nakon sat i pol. Elvis nije znao tko su vodiči, ali je zapamtio njihove nadimke te ih rekao policajcima.

Suradnjom policija dviju država ubrzo je krijumčarski lanac razbijen, a osumnjičenici su uhićeni. Dijete je pronađeno kod krijumčara u Zagrebu i smješteno je u Dom za djecu u Nazorovoj.

Enisa je bila rastavljena, a bivši suprug, djetetov otac, živi u Americi.

danas.net

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta