Poučne priče i tekstovi

Poučna priča o snazi dove

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ali Tantavi, rahimehullah, poznati islamski daija i sudija u to vrijeme, kazuje: “Jedne noći dok sam bio na skupu sa uglednicima, tokom večere i razgovora nešto me stisnu u prsima, toliko da nisam mogao da dišem. Toliko sam se loše osjećao da sam svojim prijateljima rekao da ću izaći malo vani da udahnem svježeg zraka. Kad sam izašao napolje, ugledao sam jednu ženu kako plače, pa sam joj prišao i upitao:

‘Allahova robinjo, zašto toliko plačeš?’ Ona mi odgovori: ‘Upravo me je muž istjerao iz kuće, razveo me, uzeo mi troje djece i rekao da ih više nikada u životu neću vidjeti!’ Upitah je zašto ne ode sudiji da se žali (a on je sudija), a ona reče: ‘A ko sam ja da odem sudiji, nemam ugleda, nemam familije, niti ikoga da stoji iza mene?!’” A onda šejh Tantavi, kroz suze, nastavi kazivati: “Ah, da ona zna kako je Uzvišeni Allah stisnuo prsa Alija Tantavija da nije mogao da diše i natjerao ga da izađe iz kuće i ostavi večeru i prijatelje te da dođe na noge toj uplakanoj ženi kojoj je učinjena nepravda.”

Kako dova i podignute ruke u dovi Uzvišenom Allahu dovedoše sudiju ovoj ženi, a da ona uopće nije otišla kod njega da mu se požali i da zatraži pomoć od njega! Iskrena dova, riječi upućene Gospodaru svjetova mijenjaju i ono što čovjek ne može da zamisli da se može promijeniti.

Sa video predavanja hfz. Almira Kapića
Pripremio islamski portal N-um.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta