Odgovori

Teretana u kojoj muškarci i žene treniraju zajedno

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Selam alejkum! Zanima me je li dozvoljeno muškarcu ići u teretanu u kojoj treniraju i žene? Uzimajući u obzir na to da je većina osoba ondje polugola, a u blizini nema teretane isključivo za muškarce. Hvala unaprijed!

ODGOVOR: Ve alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu! Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Allahova a zatim:
Nije dozvoljeno muslimanu se miješa sa ženama strankinjama bez nužde makar onde bile šerijatski propisno odjevene i bogobojazne osobe. Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, je to strogo zabranio kao što je došlo u Buhaijinom sahihu da je rekao: ”Dobro se pripazite ulaska kod žena…”.
Allah Uzvišeni je naredio obaranje pogleda kao što je poznato a zabranio da se čovjek svojim rukama baca u propast ili izlaže smutnji i iskušenjim.

Sve ovo kad se radi o pokrivenim i čestitim vjernicima zbog fitne jednima i drugima pa kako je tek onda kada se radi o polugolim strankinjama koje se nalaze u teretanama i rade ono što rade. Teretana nije obavezna i da nije mnoštva pitanja koja dolaze na ovu temu rekao bih da je nezamislivo da musliman sebi dopušta odlazak na takva mjesta, a Allah najbolje zna. Allaha molim da nas sačuva onoga što izaziva Njegovu srdžbu i vodi ka bolnoj patnji!

Na pitanje odgovorio: Jasmin Durić, prof.

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta