Brak i islamska porodica

U braku bez intimnih odnosa

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Užurban stil života prepun stresa, briga o bolesnim roditeljima ili rođenje djeteta neki su od razloga zamiranja seksualne strane odnosa, no znatno veći problem predstavlja fizičko i emotivno udaljavanje partnera koje rezultira smanjenjem privlačnosti i želje za supružnikom…

To je problem kojim se treba pozabaviti i reagirati u trenutku u kojem se događa, a ne godinama i mjesecima kasnije – jer je šteta odnosu tada već nanesena. To ne podrazumijeva realne situacije u kojima je intimni odnos onemogućen, već one u kojima se intimni odnos planski izbjegava, a to tek rijetkima ne predstavlja problem. To postaje i sukob ega – strana koja ne želi intimne odnose ne razmišlja o osjećajima i potrebama svog partnera, dok onaj koji ga želi ispada kao onaj kome je “samo do toga”. Realno, intimni odnosi u braku su normalna pa i prirodna stvar za očekivati, a njegova učestalost ovisi o samom odnosu. Predrasuda je kako su muškarci uvijek ili većinom ti kojima nedostaje seksa u braku, brojne studije pokazuje kako seks u jednakoj mjeri “uskraćuju” pripadnici oba spola.

O svim iskustvu su za Whisper progovorili muževi i žene kojima kronično nedostaje vođenje ljubavi s njihovim boljim polovicama

  • Moja žena i ja nismo imali intimne odnose već šest mjeseci. Ona kaže da je uzrok stres – ona je pod stresom jer sam ja pod stresom. Ja sam pod stresom jer nemamo intimne odnose. To je začarani krug.
  • Ja sam u braku bez intimnih odnosa. Ja mrzim ovu situaciju i on to jako dobro zna. Ipak, ne poduzima ništa.
  • Želim izaći iz svog braka u kojem nema intimnih odnosa, no toliko me brine kako će to utjecati na djecu da stalno odgađam, još ću na kraju zauvijek ostati u njemu.
  • Brak bez intimnih odnosa je koma. Ovo nije ono na što sam pristao, niti ono što sam mogao očekivati. Ipak, ne mogu zamisliti da je ostavim.
  • Moj muž ne želi intimne odnose i odbija se pozabaviti zbog čega je to sve i kako. Postajem frustirana.
  • Moj me muž odbija, do te mjere da mu uopće više ne želim pristupiti s inicijativom za intimnim odnosom jer se osjećam loše. Ako ga pitam u čemu je problem, kaže da je stres. Njegovo odbijanje me zaista počinje boljeti, ubija naš brak.
  • Moja žena ne želi intimne odnose. Odlučio sam kako ću prestati mariti za taj dio odnosa s njom, no to je zapravo jako teško. Ne znam kako ću izdržati, kako možemo ostati u braku bez tog aspekta.
  • Zarobljen sam u braku bez intimnih odnosa. Volim je, ali ne znam koliko ću još moći izdržati, pa imam potrebe!

24sata.hr

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta