Tekstovi

U slijeđenju Allahove upute je jedini spas i izlaz iz depresije

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Čovjek je upao u mračnu rupu i zamalo se nije ugušio zbog njene tjeskobe i mraka. Ljudi su mu bacili konopac da ga izvuku, a on je konopac zavezao čvrsto oko vrata i kad su oni povukli konopac, on je umro usljed gušenja.

Vjerovatno ćete pomisliti da se radi o ludoj osobi. Jer, šta to nekoga može natjerati da zaveže konopac oko vrata u trenutku kada čeka spas i izlazak iz mračne i tijesne rupe? No, nemojte se iznenaditi. To je upravo slučaj čovjeka koji je zapao u depresiju i kojem se život oko njega smračio, pa onda traži oduška svojoj duši i pribježište u grijesima, pretpostavljajući da bi se barem malo mogao osloboditi tjeskobe i nevolje, a to mu zapravo samo povećava tjeskobu, poput konopca oko vrata sve dok ga ne udavi.

Zapamti, tugu ne mogu odagnati alkohol, droga i duhan. Nevolja ne nestaje uz prepuštanje strastima, razvratnim pjesmama, muzici i pijančenju, niti uz druge mnogobrojne grijehe. Oni samo povećavaju tjeskobu, nevolju, brigu i poniženje.

Zato se vrati Milostivom Allahu, učini iskreno pokajanje, jer Allah oprašta onome ko se iskreno pokaje, makar imao grijeha poput morske pijene i poput pijeska na zemlji. Naš Gospodar oprašta grijehe i zahvalan je. Približi se Allahu iskrenom sedždom, uhvati se čvrsto za uže Njegove upute, jer je to jedini spas i izlaz iz tjeskobe, depresije i tmina dunjalučkog života.

Abdusamed Nasuf Bušatlić – saff.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta