Brak i islamska porodica

U stidu je svako dobro

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Neki dan sam bila na vjenčanju gdje sam vidjela nešto nesvakidašnje. Mlada, pokrivena već godinama, a mladoženja čitav svoj život nije dodirnuo žensko koje mu nije mahrem. Fotograf im reče da se zagrle da ih uslika, a oni isto kao u nekom bunilu ne znaju šta da rade, postidješe se. Čuj da se zagrle. Neobično im to čuti jer se nikad prije nisu dodirnuli. Gledam ih, oboje gotov da drhte, pod tremom, stid ih iako su sad halal jedno drugom, ali opet ih stid obuzeo. To su iskreni i dobri Allahovi robovi, koji poštuju Njegove propise i granice. Pa razmišljam i pitam se, da li ima išta ljepše od dvoje mladih koji se čuvaju i ne upuštaju u haram veze, pa u braku uživaju u svakom dodiru. Allah im spušta bereket na brak.

Danas momci i djevojke sve skupa prođu, sve iskuse, isprobaju, vozaju se stotinama kilometara u autu, osamljeni i tako godinama i onda sutra očekuju neki bereket u braku? Nikad ga neće imati kao ovaj prvi primjer mladenaca koji se čuvao čitav svoj život za svog bračnog druga. Pa tek koja je blagodat kad mladoženja vidi svoju mladu prvi put bez hidžaba i kad spozna da je samo on takvu može vidjeti, najljepšu… a ona se čuva samo za njegove oči. Slavljen neka si naš Gospodaru kad si nas počastio ovim blagodatima.

Allahu, uputi našu omladinu da se vrati Tebi i da počnu praktikovati tvoju vjeru i poštovati Tvoje propise i da se klone onoga što si zabranio!

Minela Maksumić

 

 
 
 
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta