Pokajnici

U Zenici braća Dino i Danko prešli na islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U ponedjeljak 27.12.2010. godine u Zenici, tačnije u džematu Trgovišće nakon jacije namaza održan je nesvakidašnji događaj. Javno pred džematlijam i gostima, dvojica mladića Kundalić Dino i Danko, inače rođena braća, primili su islam. Samim svojim iskazivanjem ove namjere…

iznenadili su sve prisutne. Velika je stvar u današnjem vremenu, u jeku najvećih nemuslimanskih praznika, odlučiti se na jedan ovakav korak. Dino i Danko odrasli su u ateističkoj porodici, otac Bošnjak koji se javno deklariše kao ateista i majka katolkinja koja potiče iz porodice koja je privržena svojoj vjeri. Mladići su svoje djetinsto proveli u Maleziji jer ima je otac radio za sarajevski Energoinvest. U Maleziji završavaju osnovnu školu, ali ubrzo nakon toga vraćaju se u Bosnu jer im otac gubi posao. Surovost života mladići osjećaju uveliko na vlastitim kožama, jer njihov otac zbog slabog imovinskog stanja i nemara, nije u prilici da ih dalje školuje.

Dobro poznavanje engleskog jezika otvara im puteve nafake, tako da se dans sami snalaze kroz život, radeći za američke i engleske izdavačke kuće kao crtači stripova. Jedan od glavnih razloga njihovog primanja islama, jeste problem koji uglavnom muči ogroman dio tinejdžerske populacije, a to je praznina duše. Zadovoljstvo se uglavnom traži u materijalnim stvarima, a kada se ona izgube, neminovno dolazi do poraza i propasti.

Smiso života vidjeli su u prijatljima Bošnjacima koji su obavljali barem džumu namaz, i koji su mnogo lakše podnosili životne nedaće. Htijenje ka traženju istinske sreće usmjerava ih da se više interesuju za islam. Obzirom da je internet njihovo glavno oruđe za rad, nailaze na mnoge islamske tekstove i video klipove koji produbljuju njihov žar za islamom. Upoznaju se sa vršnjacima koji redovno obaljaju namaz, koji žive islam. Shvataju sami da je islam spas za njih i nakon nekliko mjeseci tajnog praktikovanja islama, odlučuju da svoju pravu vjeru i javno obznane.

Molimo Uzvišenog Allah da ovim mladićima podari ustrajnost na putu islama, korisno znanje i dobra djela. Molimo Uzvišenog Stvoritelja da njihovu hrabrost u javnom obznanjivanju i prakticiranju islama, slijede i drugi mladić i djevojke, te neka im ovo bude podsticaj da izaberu Pravi put, put jedino ispravne vjere – islama.

(pozivuraj.com)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta