Problem i devijacije u društvu

“VIDEO: Vehabije u Bosni vrše indoktrinaciju i vojnu obuku maloljetnika!”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sa gornjim naslovom je jedan hrvatski portal iz BiH objavio tekst u kojem je od jednog druženja muslimanske djece napravio vijest da ova djeca obavljaju vojnu obuku!?  Subhanallah, pročitajte šta je ovaj portal napisao u vezi dotičnog video klipa, a zatim pogledajte video klip ispod teksta i ocjenite sami o čemu se radi:

“Krajem mjeseca siječnja na youtube servisu objavljen je snimak u kojem Vehabijska organizacija „Asker“ (tu. Vojnik, pripadnik vladajuće vojne elite) vrši islamsko podučavanje i vojnu obuku djece u rasponu od 9 do 17 godina! Na snimci Vehabije dječacima daju poduke iz Islama te ih izvode na otvoren prostor gdje dječaci vrše vježbe identične vojničkim pripremama. Dječake se glasno pita: „Ko smo mi?“ Nakon čega dječaci u glas odgovaraju: „Askeri“ (vojnici). Da ne bude zabune da se radi o vojničkom uvježbavanju, pokazuje i logo „Nevladine udruge“ Askeri koja je napisana u obliku sablje. Čitav program „Zimskog kampa“ osmišljen je u formi vojničkih priprema. Prvo ide indoktrinacija, zatim tjelesne pripreme na poligonu, a zatim se dječake uči borilačkim vještinama.

Jedino što nedostaje kompletnom treningu jeste oružje. Ali i bez oružja, činjenica da se dječake postrojava u vojne formacije, problematična je s više aspekata. Prema dostupnim informacijama, „NVO“ Asker ima sjedište u Sarajevu a u njoj se okupljaju pripadnici vehabijsko-selefijskog pokreta. Nije poznato imaju li ovlaštenje voditi djecu na bilo kakve obuke ili provoditi vrijeme s djecom, kao što nije poznato znaju li roditelji u kakvu vrstu „zimskog kampa“ djeca idu. S obzirom da su snimku postavili sami organizatori „Zimskog kampa“ jasno je da svoje aktivnosti uopće ne kriju, odnosno da se osjećaju zaštićeni od vlasti ili bilo kakvog progona ta da vojnu obuku maloljetnika provode neometano.” (dnevnik.ba)

________________

Prije nego pogledate video klip pogledajte ovu sliku:

Ova fotografija je nastala u jednoj od srednjih škola u Hercegovini. Srednjoškolci sa ove fotografije se ponose osuđenim ratnim zločincima, vole nacističko – ustaške pozdrave. (saff.ba)

 

 

 

 

 

VIDEO KLIP:

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta