Rekaik

Vratio joj se vid nakon što je glavom udarila o sto…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ko može da povjeruje da obični “udarac u glavu” može da vrati vid ovoj ženi nakon trinaest godina sljepila? Zapravo, Svemogućem Stvoritelju ništa nije teško da uradi… Slavljen neka je On!

Tumor, sljepilo i na kraju… ozdravljenje!

Ovaj čudan događaj istinita je priča Lise Rejd, Novozelanđanke, koja se sa jedanaest godina morala suočiti sa jednim velikim iskušenjem… Saznala je da ima tumor na mozgu… Pritisak na očni nerv doveo je do sljepila. Kada se pomirila s tim da više neće “gledati” život, Allah je odlučio drugačije…

Noć 15. novembra 2000. godine ostat će nezaboravna za ovu mladu ženu koja sad ima dvadeset četiri godine. Te famozne noći, nakon prilično banalne nesreće, vratio joj se vid nakon što je udarila glavom o niski sto! Prije lijeganja u krevet, sagela se da poljubi svoga psa-vodiča. Prilikom ustajanja, mlada djevojka je žestoko udarila glavom o niski sto. Osjetila je mali bol u glavi, koji je nije spriječio da te noći zaspi.
Sutradan ujutro… Čudo! Otvorivši oči, ustanovila je da se njen vid polahko vraća! Subhanallah!

“Niko tačno ne za šta se desilo niti kako to objasniti!”, uzviknula je Lisa.

“Divnog li iznenađenja! Ona ne zna kako da izrazi svoju radost!”

“Bilo je nevjerovatno,  fantastično!”, govorila je reporteru Daily Maila u intervjuu.

“Opet vidim svijet, ovo je dar s neba!”, kazala je ona.

Najveći šok za Lisu u to vrijeme bilo je vidjeti svoga brata kojeg nije vidjela trinaest godina. Ostavila ga je kao “dijete”, a sada ga vidi kao odraslog muškarca. “Postao je muškarac… sa bradom i svime što uz to ide… Moj brat je postao muškarac, a ja sam postala žena!”, objašnjavala je ona.

Uzvišeni Allah je obećao: “T, zaista, s mukom je i last! Zaista, s mukom je i last!” (El-Inširah, 5–6) Ništa nije teško za našeg Stvoritelja! Čovjek se samo treba naoružati strpljenjem!

Dragi brate i sestro, naš Plemeniti Gospodar uvijek nam želi najbolje, pa nas stavi na iskušenje nakon kojeg uvijek slijedi dvostruko olakšanje… Zar da budemo nemarni prema svome Stvoritelju, koji nas održava, hrani i štiti? On od nas traži malo, a daje mnogo! Zar postoji neko ko traži malo, a daje puno više zauzvrat? Da, to je samo naš Plemeniti, Veličanstveni Darovatelj – Allah, dž. š.! Pogledajmo oko sebe šta je sve stvoreno i razmislimo od nastanku toga… Da li smo mi u mogućnosti ostvariti takvo nešto? Ne, nismo, nego je to djelo Svemogućeg Stvoritelja, koji je stvorio i nas i sve oko nas! Slavljen neka je On, koji iz ničega stvara! Amin!

Priredio i sa francuskog jezika preveo Mensur Ždralović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta