Rekaik

Zadovoljstvo Allahovom odredbom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dok su joj suze tekle iz očiju i cijepale mi srce, prijateljica je pričala…

“Nisam mogla vjerovati šta je pedijatar rekao. Zbunila sam se kada sam čula da je moja slatka djevojčica mentalno i fizički zaostala. Odbacila sam njegove rijeci i optužila ga za grešku. Odlučila sam odvesti kćerku u najbolje svjetske bolnice. Vijest se na moje srce sručila poput munje – kćerka mi je ipak, tjelesno i mentalno zaostala. U potpunosti sam izgubila nadu i pala u očaj. Preživljavala sam teške, besane noći razmišljajući o ovoj djevojčici. Svijet nije ono sto poznajem niti mi vise ista znaci…

Počela sam osjećati grizu savjesti jer sam vijest o rođenju djevojčice dočekala sa srdžbom i placem. Možda mi je ovo kazna. Nastojala sam odstraniti tugu i pomoći kćerki da savlada neke vještine koje će joj koristit u životu. Ali, gorka činjenica je da mi kćerka boluje od najtežeg vida bolesti tako da se nije okoristila od ovih vježbanja.

Očajanje me je počelo mučiti, predala sam se sjeti. Zapostavila sam dom, djecu i sebe potpuno sam klonula duhom. Negativne misli su me razarale. Bolovala sam od čudnih stvari, lijenost i očaja, izgubila sam nadu i potpuno se razočarala u život. Imala sam ružne misli i vesvese, čudne i bolne. Šta mi se dogodilo? Šta mi je donijelo pesimizam, negativnu auru i otuđenost od kuće i porodice?

Da, ja sam urečena. Mora da su me neki ljudi iz zavisti zbog Allahovih blagodati urekli. Moram potražiti nekoga ko će mi učiti Kur an. Potražit ću učenjaka koji će zlo otkloniti od mene. Ali zbog čega ne bih otišla kod te i te žene, ona je daija.S vi poznanici kažu da je dobra.

Otišla sam i ona mi je posto je proučila rukju, kazala: Sestro, ti ne boluješ od uroka, kao sto misliš.T voj glavni problem je slabost imana…Ne, ja sam snažnog imana, ja sam muslimanka…ja klanjam…

Ono na što se žališ su znaci udaljenosti od Allaha i slabosti imana. Ako se želiš osloboditi vrati se Allahu i iskreno se pokaj. Ispuni srce ljubavlju prema Njemu. Znaš li šta je to? To je iskrenost prema Allahu, lijep ibadet i traženje utočišta kod Njega. Klanjaj skrušeno, obavljaj noćni namaz, posti radi Allahova lica, traži korisnu nauku i budi strpljiva i zadovoljna onim sto ti je Allah odredio.”

Da istinu je rekla ova iskrena zena. Trebam se strpjeti i biti zadovoljna Allahovom odredbom. Počela sam ici putem koji vodi Allahu. Mushaf mi je postao drug u iskušenjima i tegobama. Zikr mi je postao opskrba u samoći, a izlaganje problema Allahu dostojanstvo i slast. Za samo nekoliko dana, svjetlo vjere je zamjenilo tamu tuge koja mi je nastanjivala srce. Kako divan osjećaj. Prije to nisam znala.

Život mi se promijenio. Sada na njega gledam prizmom vjerovanja. Život je prijatan, okićen Allahovom blizinom. Osjećaj srdžbe i ljutnje pretvorio se u osjećaj zadovoljstva Njegovom odredbom. Čvrsto sam vjerovala da ono sto me zadesilo nije me moglo mimoići i zbog toga sam se smirila. Moje srce je odahnulo. Utonula sam u dubine vjere i islamske nauke. Uvjerila sam se u Allahovu milost i shvatila da nesreća i iskušenje nisu samo Allahova kazna već mogu povećati stepene vjerovanja.

Allahova blagodat je i u tome sto mi je omogućio da otvorim specijalnu školu za mentalno i tjelesno nerazvijenu djecu. Ova škola je koristila vjernicima, ali ne i mojoj kćerki. Ona boluje od najtežeg vida ove bolesti. Sretna sam, jer koristim muslimanima.”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta