Odgovori

Zaštita od trudnoće

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu ‘alejkum!

Ja sam htjela da vas upitam; Ovdje u svedskoj ima nas
par sestara koji ma nam je Allah s.w.t. podario da
mozemo da radjamo puno djece. Elhamdulillah! Nas par
je rodilo po troje djece u roku 4 godine stim sto nam
svi govore od sestrica, doktora i ostalih (familije te majki) da to nikako nije dobro za zenino zdravlje da tako cesto radjamo djecu. Znaci prvo dijete nestigne napuniti 4 godine a trece je vec tu.

Sta nam vi predlazete imali ikakva zastita (osim sto
kazu prirodno se zastitite) kao naprimer spirala,
piller ili slicno da je dozvoljena nam u toj situaciji da se malo odmorimo. To se uopste ne radi da mi necemo vise djece, mi hocemo insAllah, ali samo malo da covjek dodje sebi i da zdrastveno ojaca….
Da vas Allah nagradi za vas trud i rad.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,
Allah subhanehu ve teala, dao nam je odgovor u Casnom
Kuranu. Naime u 233 ajetu sure “El beqareh” Allah nam
porucuje: “Majke neka doje djecu svoju pune dvije godine onima koji zele da dojenje potpunobude…

Vidimo da nam je Allah subhaneh dao smjernicu da ako zelimo da prvo dijete ima potpuno dojenje od dvije godine, onda neb ih ga trebali prekidat trudnocom novom jer znamo da se u tom slucaju mlijeko povlaci iz prsa i cinimo nepravdu prvom dijetu kojem je potrebna snaga a najbolja hrana upravo se nalazi u majcinim prsima.

Tako da bi u tom slucaju dijete koje napuni dvije godine plus nosenje drugog dijeta 9 mjeseci,vec se napravila jedna solidna pauza u kojoj bi vec prvo dijete i prohodalo i ne bih bilo toliko vezano za majku i majka bi se odmorila a najbitnije da se ne bi serijatske granice prelazile bez potrebe.

Jer Allah kao nas Vrhovni Tvorac najbolje poznaje sta je dobro po nas pa nam je to naredio, i najbolje poznaje sta je lose po nas, pa nam je to zabranio.

Druga preventiva je zajednicki dogovor izmedju muza i zene da nakon odnosa, ejakulacija sperme bude van maternice odredjen period, dok se majka ne oporavi zdravstveno ili ako to ne uspijeva onda moze i kondom. S tim da se spirale niti bilo sta sto se umece u stidno mjesto zene, ne preporucuje jer je medicina dokazala da takva sredstva vise nanose stete nego koristi. A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta