Odgovori

Muž mi brani hidžab

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum!

Vec dugo vremena imam problema sa muzem u vezi moga praktikovanja vjere. Sad kad hocu da stavim maramu on mi ne da i kaze da bi me se stidio kad bi me neko vidio. Da li ja treba da se strpim i sacekam sa pokrivanjem, jer s tim bih napravila jos vece probleme, mozda i razvod? Da te Uzviseni Allah nagradi i da svako dobro!

Odgovor:

Ve alejkumu Selam,

Uistinu je halal jasan i haram je jasan. Put istine je jedan i hvala Allahu subhaneh koji ti je olaksao da spoznas da je pokrivanje dobro po tebe i da je tvoj stit protiv zlih pogleda i spas od dzehennemske vatre. Na tebi je da ustrajes u svojim odlukama i da pokazes cvrstocu uz dozu opreza, ako se moze sacuvati porodica. Medjutim insan moze na dunjaluku i nekako da trpi vatru iskusenja, ali znaj sestro da dzehennemsku vatru necemo moci trpjeti koja je za 69 stepeni jaca i zesca od dunjalucke.

Sjedi sa suprugom i pojasni mu osnovne propise i pojasni mu da ce biti veca sramota da bude prozvat na Sudnjem danu i da svi upere poglede svoje u njega jer je bio inadzija i stidio se tebe koja si ga pozivala na put istine.

Ukoliko bude nerazuman, i ne htjedne da poslusa savjet, pa nema pokornosti stvorenju, ako se grijesi prema Stvoritelju. Allah subhaneh nam je naredio pokrivanje, namaz i ostale naredbe iz mudrosti Svoje i milosti spram nas. Nemoj da te pokoleba njegovo neznanje, jer ovaj svijet naspram onoga je samo varljivo nasladjivanje. Nema veceg problema i ponizenja sestro, do da budes strovaljena u dzehennemsku vatru, radi necijih prohtjeva koji su bili popraceni sejtanskim smjernicama i zadovoljavanjem licnih prohtjeva.

Stid prema Allahu treba da bude prvi i najveci. Onaj ko se bude Allaha iskreno i istinski bojao, On ce mu naci izlaz iz svake situacije i opskrbit ce ga odakle se ne bude ni nadao. Znaj dobro da je najgora zabluda nakon upute, jer ne znamo kada ce nam Melek smrti zakucati na nasa vrata, zato ne odgadjaj Allahov propis radi necijeg prohtjeva.

Ajet je jasan: ”Zar mislite da cete biti ostavljeni na miru ako kazete ,mi vjerujemo. Mi smo i one prije vas iskusavali da bismo spoznali i (otkrili drugima) one koji su iskreni i na one koji lazu (kad kazu da vjeruju)”.Znaj dobro sestro,da onoga trenutka kada tvoje srce istinski spozna za vjeru, SPOZNAT CES I TI STA ZNACE ISKUSENJA. Dovi Allahu subhaneh da ti olaksa stanje i da ti podari smiraj i znanje kojim ces odabrati za sebe najispravnije rjesenje.A Allah najbolje zna!

Amin na tvoju dovu! Da I Vas Allah subhaneh nagradi sto zelite da spoznate propise po kojima cete urediti vase zivote. Amin!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta