Odgovori

Rođak pod sihrom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum

Imam jedno pitanje a vezano je za sihir. Mom rodjaku je jedna djevojka postavila sihir i od tada mi nemamo nikakvog kontakta sa njim vec godina dana pa i vise. Uopste ne mozemo da dodjemo u njegovu blizinu. On je sada ozenjen sa tom djevojkom. Njegova mama je isla raznim hodzama i zenama koje skidaju sihir i sve je pokusala ali nista.

Samoj e jedan hodza trazio da ga licno dovedemo ali pitanje je kako kad ne mozemo mu ni prici da ga pitamo kako je a kamoli sta vise. Taj hodza je pokusao da uci na daljinu ali problem je sto ta zena njegova cim primjeti ponovo mu stavi ilida kazem obnovi. Ja bih rado da mi preporucite nekoga ko mi u ime Allaha moze pomoci da se taj sihir skine. Unaprijed hvala.

zabrinuta rodica

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Tvoj rodjak sam sebi najbolje moze pomoci ukoliko se iskreno pokaje I krene obavljat islamske duznosti. Na taj nacin se najbolje zastititi od sejtana dzina I sihira. Mnogi misle da je dovoljno platit nekome drugom da uci kur’an i nakon seanse da se vrati nanovo grijesenju.Allah nece izmjenit stanje nekon naroda, dok taj narod ne krene mijenjat ono sto se nalazi pri njima samima.

Ako je tvoj rodjak zadovoljan tim stanjem i tom zajednicom, onda nek se sam preispita u ispravnost svojih odluka. Ne znam iz koje zemlje se javljate da bi vam mogao pomoci po ovom pitanju tj. da vam preporucim ucaca rukje. A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta