Odgovori

Ozdravljenje uz dovu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-selamu alejkum Postovani,

Da li je dozvoljeno uputiti dovu Allahu dz.s. ako covjek nije u mogucnosti posjetiti ljekara bilo za izljecenje duhovnih ili fizickih bolesti. Znaci,da li je dozvoljeno ocekivati i traziti izljecenje izravno od Allaha dz.s. bez uticaja drugih ljudi.Hvala i es-selamu alejkum.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam postovani brate,

Allahov Poslanik a.s.je rekao: “Svezi devu pa se pouzdaj u Allaha“. Tako i mi po bilo kom pitanju smo duzni da ucinimo sve sto je u nasoj moci da rijesimo odredjeni problem, a tek onda da kazemo pouzdam se u Allaha.

Poslanik a.s. kad je izlazio u bitku, oblacio bi pancir, pripremio bi dobar strateski polozaj rasporedio vojsku u grupe postavio izvidjace da ih obavijeste o stanju na terenu, a tek onda bi se pouzdao u ljudstvo. Kada bi uvidio da je neprijatelj brojno nadmocniji, onda bi se okrenuo Allahu dz.s. I molio za pomoc.

Tako i mi mozemo sve uciniti sto je u nasoj pomoci, potom zamoliti Allaha za izljecenje, iskrenom dovom, koja moze biti uslisana. U najmanju ruku mozemo osjetiti olaksanje ili nam Allah moze odgoditi do Sudnjega dana tu dovu kada ce biti primljena, inshaAllah. A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta