Odgovori

Izlječeni strah – zebnja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam!

Imam jedno pitanje!Naime kad sam imao 14 godina bio sam djete koje se bojalo zubara!Znaci imao sam neku vrstu Telapatije koju je tesko bilo izbiti iz mene. Kao u ratu sam vadio zub na zivo i od tada me je bilo strah prici bilo kakvoj ordinaciji stomatologa. Majka me je odlucila odvesti u jedan grad kod neke zene koja navodno lijeci strah kroz neke cudne metode.

Imao sam tri terapije svakog petka sam isao tamo da se lijecim (navodno). No u toj sobi u kojoj se odrzavala ta nekakva ceremonija izvlacenja straha sjedilo je nas pet ili sest. Svijetla su bila ugasena i roletne spustene pa cak i telefon iskljucen. Nama su poslije nekom metodom zatvorili oci i rekli su da nemozemo ih otvoriti i da ne pokusavamo nikako jer necemo uspijeti.

Mislim da je bila u pravu jer dok su nesto radili oko nas i dok su nam dirali celo necim ledenim
ja sam ih pokusavao bezuspjesno otvoriti medjutim nisam uspio dok jedna od tih osoba nije izbrojala do tri. Osjecao sam hladno nesto da probija u glavu i tjelo i da se jednostavno nesto desava.Na kraju svake terapije receno nam je da proucimo nesto ili ako si krscan neku molitvu.

Ja sam samo znao Bismilu pa sam je i ucio. Svi su potvrdili poslije toga da su im strahovi nestali osim mene. Ali to sam precutao i slagao sam da mi je bolje jer nije mi se dalo ici na te cudne terapije. Nije bilo ucenja Kur’ana koliko ja znam a davani su nam neki kameni koji bi nas cuvali od straha.

Pa vas pitam dali je to mozda nekakav sihir ili nesto neznam stvarno. Nisam osjecao nikakve naznake sihira kao sto je bol u zeludcu povracanje a u ostalom proslo je 7 godina od toga primjetio bih. No interesuje me dali to moze uticati u buducnosti na mene ili doci u gorem obliku taj strah kojeg nisam izljecio do 18 godine i to zahvaljuci spoznaji Islama. Hvala unaprijed i Alahmanet

Odgovcor:

Ve alejkumusSelam,

Ne treba da se bojis necega sto si spoznajom islama vec prevazisao I elhamdulillah izlijecio. Nase vjerovanje je takvo da ONO STO NAS JE MIMOISLO NIJE NAS MOGLO SNACI, A ONO STO NAS JE SNASLO NIJE NAS MOGLO MIMOICI. Pera su uzdignuta,a stranice se osusile.Tj.ono sto nam je propisano da ce nam se desiti zapisano je u knjizi Levhi Mahfuz (knjizi dobro cuvanoj).

Slijedi smjernice islama,kloni se onoga sto je Allah zabranio i radi ono sto nam je naredio, biti ces spasen svih smutnji. A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta