Odgovori

Problem sa homoseksualizmom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu Aleikum we rahmetllah!

Imam veliki problem, a tice se homoseksualizma. Pokajao sam se, a Allah najbolje zna, vec 3 godine pokusavam da se rijesim ovog problema, ali jos uvijek postoji. Hvala Allahu u namazu sam vih 5 vakata, poceo sam sa ucenjem Kur’ana ali jednostavno ne mogu da se rijesim tog osjecaja. ima momenata ili mjesici kada mislim da je sve u redu, pa ponovo sve iz pocetka.

Hvala Allahu nisam nikada imao iakkav kontakt/spolni sa muskarcima, a mozda je bitno napomenuti da sam bio zlostavljan u djetinjstvu od dvojice djecaka. Sve zvuci bolesno i hvala Allahu da sam spoznao pravi put ali jos uvijek imam taj osjecaj i problem, kako da ga se rijesim. Narano sabur i samo istarajti u svojim namjerama, ali se stalno bojim da mi Allah nikada nece oprostiti, jer je veliki grijeh koji sam pocinio.

Zivio sam na zapadu kao dijete dugo vremena, i smarrao sam to normalnom pojavom. trenuto studiram u cairu, pokusavam na razne nacine da seizlijecim, i nisamn iakda ni od koga trazio pomoc, ali tebe brate pita za savjet stada radim. Cuo sam za lijecenje Kuranom, ali se bojim, jer svakavih ljidu danas ima oko nas. a gatara narocito, i nemam namjeu da ih posjetim makar patio.

Volio bi da cujem tvojemmisljenje i kakonaci nekog ko stvarno lijeci Kur’anom, a mislim da je najbolje da ja sam z redovno ucenje Kurana pokusavam, ali imam osjecaj da samopotiskujem u sebe. molim te brate pomozi mi. Iskreno te molim i molim Allaha dz.s da te nagradi. Selam!

Odgovor:

Ve alejkesSelam ve rahmetullahi ve berekatuhu,

Najprije moras imati lijepo misljenje o nasem Stvoritelju Allahu subhaneh.Nakon toga treba da znas I budes u to cvrsto ubjedjen da ce Allah oprostiti pocinjenje prijestupe (osim pripisivanja Allahu sudruga svjesno) u neznanju.

Preporucio bih ti da pogledas odgovor o pokajanju pod rednim brojem 245 na ovoj stranici.

DODATAK:

Jedan od nacina zadovoljavanja seksualnog poriva koji sada postaje sve prihvaceniji u zapadnoj kulturi je seksualni odnos izmedju pripadnika istog pola, homoseksualizam i lezbejstvo. U proslosti, homoseksualizam je smatran za perverzno seksualno ponasanje, dok se sada naziva “prirodnim” jer se radi o rezultatatu “urodjene tendencije”!

Sve objavljene religije – judaizam, hriscanstvo i islam – zauzimaju jedinstven stav protiv takvog seksualnog ponasanja. Ono je veoma jasno osudjeno u Bibliji i u Kuranu. Kuran opisuje Lűtov (Lotov) narod sljedecim rijecima: “I Lűta, kad rece narodu svome: “Zasto cinite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije cinio? Vi sa strascu prilazite muskarcima, umjesto zenama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!”” Jedini odgovor Lutovog naroda je bio, “Istjerajte ih iz grada vaseg, oni su ljudi – cistunci!” U Kuranu dalje stoji: “I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim zene njegove: ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili. I na njih smo kisu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skoncali” (7:80-84).

Kuran takodje opisuje kako je Boziji poslanik Lut pokusao da objasni trojici svojih gostiju (koji su zapravo bili meleci u ljudskom obliku): “I kad izaslanici Nasi dodjose Lutu, on se zbog njih nadje u neprilici i bi mu tesko pri dusi, pa rece: “Ovo je mucan dan!” I narod njegov pohrli njemu, a prije su radili sramna djela. “O, narode moj,” rece on, “eto mojih kceri, one su vam cistije! Bojte se Allaha i pred gostima mojim me ne sramotite! Zar medju vama nema razumna covjeka?” “Ti znas da nama nisu potrebne tvoje kceri,” rekose oni, “ti doista znas sta hocemo mi”.” (11:78-79).

Objasnjavajuci detalje njihove kazne, Allah kaze, “I kada pade naredba Nasa, Mi sve prevrnusmo, ono sto je bilo gore – bi dole, i na njih kao kisu grumenje blata spustismo, koje je neprekidno sipalo” (11:82).

Homoseksualnost u Kuranu smatra za razvrat i da je Allah unistio citav narod zbog njegovog nepristojnog seksualnog ponasanja. Prema islamskom pravnom sistemu,homoseksualizam i lezbejstvo su dva kaznjiva zlocina koja se kose sa Bozijim zakonom.

Posto je islam dozvolio zadovoljavanje seksualnog instinkta na zakonit nacin, nije spreman da tolerise bilo kakvo izopaceno ponasanje.

Homoseksualci se smatraju za visoko rizicnu grupu prenosilaca virusa side. Ta cinjenica je dovoljna da pokaze kako priroda nije prihvatila homoseksualnost kao normalno seksualno ponasanje medju ljudima. Homoseksualcima se preporucuje da koriste prezervative ukoliko se zele zastititi tokom seksualnog odnosa. Ako homoseksualnost bez koriscenja prezervativa ne moze biti sigurna, kako onda moze biti prirodna? Zar nije izraz “prirodno, ali nesigurno” kontradiktoran sam po sebi?
A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta