Odgovori

Muževa majka – iskušenja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Esselamu alejkum! Mene interesuje kakve su dužnosti žene prema muževoj majci kada muž preseli? Da li se oni i dalje smatraju porodicom? I kako da musliman postupa u situaciji kada ga druga osoba, musliman, direktno vrijeða, ponižava, napada, pa èak mu zakaèa i za nošenje hidžaba? Gdje je ta granica do koje trebamo biti fini, i da li porodica umrlog ima pravo da dijete uzme majci ukoliko se ona dovoljno dobro stara o njemu? Wesselam!

Odgovor: Ve alejkumu selam, Muzeva rodbina ostaje I dalje porodica. Ako te neko vrijedja, ti odvrati na najbolji moguci nacin I nemoj sebi dozvoliti da te neko ko vjeru ne razumije niti postiva dovodi u situaciju da cinis nesto nepromisljeno. Ako imas mogucnost da se osamostalis I zivis odvojeno to je pozeljno. Posjecuj ih ili nazovi telefonom upitaj za njihovo zdravlje ako imas mogucnost pomci onda pomozi. Sto se tice djeteta ono je tvoje i ako se dovoljno dobro staras o njemu onda nema potrebe da vas neko bezrazlozno razdvaja I udaljava.

Niko od iskrenih I istinskih vjernika nece na ovom prolaznom dunjaluku biti ostavljen na miru.
Allah nas na to upucuje rijecima: Sura: 2 [Al-Baqara (Krava)] Ajet: 155 Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote, i ljetine. a ti obraduj izdržljive.* A Allah najbolje zna!

 Jasmin Djanan, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta