Odgovori

Sprječavanje trudnoće za vrijeme dojenja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum!

Da vas Allah nagradi,stranica je masallah! Ja imam bebu od 7 mjeseci i jos uvijek je dojim pa me zanima da li je dozvoljeno koristiti pilule za sprijecavanje trudnoce ili neki drugi vid zastite dok se doji? I da li se novom trudnocom mora prekinuti dojenje?

Allah vas nagradio, esselamu alejkum

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Ukoliko zelis upotpuniti dojenje dvije pune godine, I imas zdravstvenu mogucnost, onda se najprije posavjetuj sa doktorom muslimanom, a potom ako se ustanovi da neces imati tjelesnih poteskoca ili negativnih simptoma, nema smetnje da koristis te tablete s ciljem upotpunjavanja ciklusa dojenja. Ako bi ponestalo mlijeka prije isteka tog perioda, onda nemas vise razlog I svarnu potrebu za konzumiranjem istih.

Novom trudnocom ne moras prekinuti dojenje,ako tebi ne predstavlja zdravstveni problem. Treba da znas da si kao majka duzna da hranis svoj evlad najboljom hranom a ona sigurno nije u hemijskim preparatima, nego je sadrzana u majcinim prsima.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta