Odgovori

Da li se preporučuje učenje ove dove

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:
Da li se preporučuje učenje ove dove :

Esselamu alejkum

Da li se preporučuje učenje ove dove :
“DOVA POSLANIKA MUHAMMEDA A.S. El-Dževšenul-Kebir- Snažni oklop vjernika”,(Ovo je ujedno i naslov knjige čiji je kompletan sadržaj, ova dova). Izdavač ILUM, Bužim. Džezakallahu hajren!

Odgovor:

Pomenuta dova “El-Dževšenul-Kebir- Snažni oklop vjernika” se nalazi u knjigama Šijja- rafidija sa izmišljenjim lancem prenosilaca od Sedžda od njegovog oca od njegovog djeda-Poslanika, sallallahu alejhi ve selem. Tvrde da ima posebne vrijednosti. Nema sumnje, da onaj koji imalo poznaje hadisku nauku lako prepoznaje da je ona djelo lažljivaca i onih koji su izmišljali hadise na Poslanika, sallallahu alejhi ve selem. Što i ne čudi od Rafidija. ( Izvor Web Šejha Muhammed Munedžida, skraćena verzija fetve)

Obaveza je muslimanu da se pridržava dova koje su došle u plemenitom Kur`anu i vjerodostojnim predajama od Poslanika,sallallahu alejhi ve selem, koje su ujedno sažetog i jezgrovitog značenja i svaki hajr i berićet je u sljeđenju našeg voljenog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

Allah najbolje zna.

Osman Smajlović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta