Odgovori

Dali je dozvoljeno muslimanu obilježavati 1. maj?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE:

Dali je dozvoljeno muslimanu obiljezavati 1 maj dan nerada, u krugu blize familije ili sa prijateljima, naravno bez alkohola negdje u prirodi provesti kao i svi ostali radnici a ponajvise neradnici..Lijep Sellam.

ODGOVOR:

Muslimani imaju dva praznika: Ramazanski I Kurban Bajram. Posto se svako djelo u islamu vrijednuje prema namjerama, neka svako preispita svoju namjeru: Zbog cega zeli da cini odredjeni postupak? Ako zelimo progres, mi treba da koristimo nase vrijeme u hajr I dobra djela, kako bi smo stekli nagradu ovoga I onoga svijeta.

Ovaj prolazni dunjaluk, brzo ce proci, treba stati pred Allaha I racun poloziti. Ugledat se na (ne) radnike, kako si ih opisao u dopisu, sigurno nije djelo koje je milo I drago nasem Stvoritelju. A otici u prirodu u krugu porodice, uvijek se vikendom moze, ili kada se ukaze pogodna prilika za to. Cekati 1.maj, da bi smo izveli porodicu na izlet, po meni spade u nekvalitetnu organizaciju porodicnoga zivota.

A Allah upucuje na Pravi put!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta