Odgovori

Griznja savjesti zbog pogrešnog postupka

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE:

Sellam alejkum!

Kakav je serijatski stav o sledecem pitanju…..

Ja i moj kolega, jednog dana smo otisli na poso. Gazda nam je rekao da naplatimo musteriji 300 fr. Kad smo zavrsili, pozvali smo da naplatimo. Dosla je domacica gde smo radili i moj kolega je pita dali je razgovarala sa nasim gazdom i da treba da naplatimo mi. Ona mu odgovori da zna i rekla je 58 fr. po satu tako da se dogovorila sa nasim gazdom  i da joj Izracunamo i koliko treba da plati. Tako kad smo izracunali izislo je tacno 400 fr.

Naplatili smo i otisli. I tako razmisljajuci, ja i moj kolega dosli smo do zakljucak da mu damo samo 300 fr., koliko je on odredio a 100 fr. da podelimo i tako smo i ucinili.

Podelili smo po 50 fr. ali od tog trenutka nemam nekako duhovnog mira, pa me ineresuje sta mi je ciniti, imam li serijatskog opravdanja ili sta trebam da uradim?

Halali brat na duzinu pitanja. ALLAH te nagradio najlepsom nagradom.

MAHSUSSELAM

ODGOVOR:

Ve alejkumusSelam,

Posto si ti radnik koji je potpisao ugovor sa poslodavcem, I imas odredjenu platu koju uzimas mjesecno, duzan si da obavjestis gazdu o slijedu dogadjaja tacno kako se desio. Ako on odobri da visak novca bude dodijeljen vama, onda ga slobodno koristite.
Tim prije sto mozete kod istoga poslodavca izgubiti povjerenje a time I dugotrajan radni odnos.

Ponekada se znalo desiti da upravo gazda kreira tu situaciju kako bi ispitao na kojem stupnju povjerenja I odgovornosti se nalazite, sto ne znaci da je to kod vas slucaj.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta