Pokajnici

40 hiljada Belgijanaca prešlo na islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sve više Evropljana prihvata islam. Uprkos izraženom antiislamizmu koji buja Evropom hiljade Evropljana odlučno prihvaćaju islam. Takva je situacija i u Belgiji gdje je tokom zadnjih godina hiljade stanovnika prihvatilo islam. Belgijski časopis Losewar u posljednjem broju donosi opširni članak o Belgijancima koji su prihvatili islam.

Tekst koji je naslovljen “Preko 40 hiljada Belgijanaca tokom proteklih godina prihvatilo islam” detaljno obrađuje ovu problematiku s posebnim osvrtom na nove muslimane iz Bruxellesa, glavnog grada Belgije. Bruxelles je grad sa najvećim procentom stanovništva koje je u proteklih nekoliko godina prihvatilo islam u odnosu na druge evropske gradove.

Belgijanci koji su prigrlili islam, prvenstveno ističu da je razlog njihovog odbacivanja kršćanstva te prihvatanje islama, što u islamu između Boga i čovjeka nema posrednika, te čistoća moralnog života, za čime danas pati zapadni i evropski svijet.

Zbog velikog broja Belgijanaca koji su primili islam, ekstremni desničari su preko nekoliko pisanih i elektronskih medija pokrenuli veliku kampanju, napadajući norme i vrline islama. S istim namjerama prošle godine su neki belgijski mediji uz ostale evropske medije intenzivno izvještavali o Belgijanki koja je nakon prihvatanja islama otišla u Irak gdje je izvršila bombaški napad.

Na taj način pokušalo se Belgijance koji prihvataju islam predstaviti kao opasne teroriste. Međutim, belgijska vlada pružila je očekivanu saradnju svim Belgijancima koji su primili islam. Belgijska vlada je pomogla u osnivanju Kolegija islamskih vakufa, na čijem čelu će biti dr. Jasin Bejan, koji je prije nekoliko godina primio islam. Belgija ima deset miliona stanovnika, od koji je 450 hiljada muslimana.

Izvor: www.saff.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta