Odgovori

Zabavljanje momka i cure

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esellamu alejkum,

zamoljavam vas za zavjet. Ja se godinu i po zabavjlam sa momkom, imali smo neke poteskoca, ali zadnja pola godina -masala- sve je krenulo kako treba. Sada je se stvorio drugi problem. Babo je saznao da je moj momak uzeo drogu (pusio travu) par mjeseci u svojoj 16./17. godini. Ja znam za to. Momak je bio iskren na pocetku veze i rekao mi za to i kaje se. Babo je zabrinut – to je normalna reakcija. Ali on meni sada kaze da se nece pomiriti za tim ako ja ostanem sa momkom.

Ja sam jako vezana za moje roditelje uvijek sam ih postovala i zaslusavala i naravno volim ih, al sam i ovog momka zavoljela i imam osjecaj da bi mogla zivjeti snjim, nikada nisam taj osjecaj imala. Sta da radim? Klanjam istihara namaz. Molim za zavjet, jer trenutno neznam kako bi postupala a zelim postupiti sto bolje.

Hvala unaprijed.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Tvoja veza sa njim nije na islamskim principima. Nema zabave u islamu, bez validnoga serijatskoga braka. Ako si vjernica u Allaha i Sudnji dan, ako taj momak ima iskrene namjere s tobom, neka te zaprosi od babe i neka se bolje upoznaju ako je bio iskren u svome pokajanju. Tajnim sastajanjima nikada necete biti obostrano zadovoljni. Ako ti je babo osoba koja klanja posti i obavlja ostale islamske duznosti, onda poslusaj njegov savjet kako se kasnije ne bi kajala.

Ljudi se tokom vremena mijenjaju, nisu konstanta koja je uvijek idelana u svim segmentima. Ako ce tvoj odabranik pri prvom vecem iskusenju dici sidro i otici od tebe, onda je bolje da se prisnije ne vezete.

Nemoj sebi dopustiti taj luksuz da te Melek smrti doceka nespremnu ili u stanju u kojem ne bi voljela da budes, pa da takva budes prozivljena na Sudnjem danu.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta