Odgovori

Pitanje nikaba i posla

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Molim za odgovor…

Evo vec tri mjeseca kako nosim nikab i vrlo sam ponosna. Zivim sama sa sestrom ona radi a ja ne. Ne radim jer kako sam pocela da nosim nikab niko mi ne da posao… Da li smijem ako nadjem posao da izvadim nikab a ja to ne zelim a moram da radim kako ne bih cekala od drugih, jer mi je neprijatno i mozda im predstavjam teret, molim za odgovor i kakav je stav po pitanju nikaba?

Molim Allaha da vam podari svaki hajr!!!AMIN!!! ESELLAM ALEJKUM

Odgovor:

Sto se tice tvoje situacije, to je tvoj licni izbor. Izbor da stavis nikab i da zivis u zajednici sa sestrom. Ti imas mogucnost da se udas i da ne radis nego da odgajas buduce generacije muslimana koji ce znati za Allaha i obozavati ga na ispravan nacin. Svaka druga postavka zene na ovom prolaznom svijetu znacila bi izlazak iz okvira fitre koja je zeni predvidjena kuranom i sunnetom.

Dokazi i jedne i druge skupine ucenjaka glede nikaba su jaki, tako da bih svakome ostavio na izbor da odabere. Ako bismo rekli da je nikab strogi farz, onda bi znacilo da svaka zena muslimanka koja ga ne nosi krsi osnovni temelj islamskoga vjerovanja i mjesto joj je u Vatri.

Molim Allaha da ti podari cestita supruga koji ce voditi brigu o tebi i privredjivati a ti mu brinuti o domu koji bi trebao da bude basca od Dzennetskih basci, kako bi harmonicno djelovala islamska porodica.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta