Odgovori

Kako da se djevojka uda?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu Alejkum draga Braco,

mislila sam u smislu ako djevojka nema mogucnosti da upozna momka ili ako ga upozna onda nebude nista od toga u smislu ako cura neizlazi po strane gdje bi mogla upoznati momka recimo kafici ili tako te stvari. Mada je to isto haram u islamu u smislu ako ne moze da upozna osobu sa kojom bi mogla islamski zivot da zivi !!!!!!!!!

Da li je Haram onda u takvim smislima da se djevojka neuda ili mora sebi traziti osobu da se uda, mada nema ni osoba koji se za nju raspitivaju i ako se raspitivaju onda ne bude nista od toga.

To bi me Interesovalo stvarno sta je sa takvim osobama, sigurno ima i zato jedan odgovor jer u nasem ljepom islamu, imase za sve odgovor,

Esselamu Alejkum da vas dragi Allah nagradi sa svacim dobrim na Dunjaluku i na Ahiretu

Odgovor:

Ve alejkumusSelam we rahmetullahi we berekatuh,

Osnova u islamu je da djevojka sebi ne trazi momka niti se reklamira u te svrhe. Na njoj je duznost da se islamski odgoji usavrsi znanje i spozanju o islamu i Allahu subhaneh. Potom da ucini dovu Allahu kako bi joj olaksao brak sa osobom koja ce zeljeti i znati da zivi islamskim nacinom zivota. Mozda Allah subhaneh iz svoje mudrosti prolongira tvoju udaju jer nisi dovoljno spremna i zrela za taj cin. Ili ima neki uzviseniji ili veci cilj radi kojeg si stvorena i Allah te cuva za izvrsenje iste.

Na tebi je da iskoristis svo svoje lsobodno vrijeme u edukaciji izucavanju ljepota vjere islama a Allah ce sigurno poslati odabranika tvoga srca kad bude podobno vrijeme za to.

Zato saburaj i nadaj se nagradi od Uzvisenoga, jer sputavas strasti iskreno radi njega. Pozeljno je da se i posti kako bi se intenzitet istih niskih pohota umanjio.

Neka te Dragi Allah obaspe raznolikim blagodatima na Dunjaluku i na Ahiretu.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta