Odgovori

Lijek protiv neplodnosti

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum we rahmetulahi ….

Vec nekoliko godina pokusavamo dobit porod ali ne uspjesno. Do sada posetili smo i dr. oni kazu kao da izgleda sve ok., a neki i nisu bas sigurni. Culi smo i za jednog doktora koji je stvarno dobar ljecnik ginikolog u svom poslu je proveo vise od 50 god…cula sam daje parovima koji nisu imali djece i po 15 i vise godina dao medicinu ili neku operaciju ako je potrebno posle koje bih odma dobili djecu.

Pa da li je nama muslimankama dozvoljeno u ovom slicaju posetiti dr. muskarca i to  druge vjere i dali je haram traziti lijek od kriscanina u ovom slucaju, a radise o dr. koje ima  kako kazu oko 80 god. za vas odgovor bice vam vrlo zahvalan brat i sestra u vjeri koji mnogo zele da sire umet poslanika a.s……selam

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Neka vas Allah obaspe Svojom miloscu, amin.

Ako ste isli vec nekim doktorima i oni utvrdili da je sve u redu, a s druge strane ste culi za drugog ginekologa koji je dugi niz godina u tom poslu, otidjite do njega i raspitajte se najprije o metodoligiji te operacije mogucnostima i eventualnim komplikacijama. Ako dobijete odredjene garancije i nalazi potvrde da ste zdravstveno sposobni izdrzati taj medicinski poduhvat, onda klanjajte istiharu, oslonite se na Allaha i Obavite tu operaciju.

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta