Odgovori

Dopuna pitanja o braku

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Eselamu alejkum,

dobila sam vas odgovor ali nisam vam detaljno objasnila o mom slucaju pa smo se krivo razumjeli…ja jos nisam stupila u brak sa covjekom o kojem sam vam pisala. Ja se nalazim u Svedskoj a on u bivsoj Jugoslaviji, pricala sam i sa njegovom zenom i ona je zadovoljna sa tim da mi stupimo u brak. Naravno da bi se mi i opcinski vjencali a ne samo serijatski, njegovi su interesi da dobije djecu i nezeli ih imati u izvanbracnoj zajednici i njegova zena je suglasna sa tim.

Ja u 40-im godinama i nemam bas mogucnosti da biram, zelim da islamski zivim, da sto vise dobrih djela steknem, covjek je u mogucnosti da mi obezbjedi sve sto mi treba, za meher sam mislila traziti hadz da zajedno obavimo…htjela bih se rijesiti posla i mijesanja sa ljudima i zivjeti kako je Allah naredio, ja sam puno razmisljala i klanjala sam istiharu, toliko samo sam vam htjela obrazloziti situaciju.

Eselamu alejkum

Odgovor:

Poštovana sestro,

Zato je mnogo važno prilikom postavljanja pitanja iznijeti sve činjenice koje bi mogle biti važne za odgovor. Sada je situacija mnogo jasnija. Drago mi je da tako razmišljate i da ste se čuli sa njegovom ženom. Međutim nije mi jasno kako ćete se općinski vjenčati pored već vjenčane supruge. Da li je to moguće u toj drzavi? Da li ta drzava priznaje poligamne brakove? Ako je to moguće onda je takav zakon za svaku pohvalu. Mislim da će u tom slučaju mnogi iz Bosne preseliti se u takvu drzavu. U svakom slučaju, nadam se da znate šta radite. Vidim da ste vjernica i da ste klanjali istiharu. Molim Allaha da vas sačuva svakog zla i da ukoliko dođe do sklapanja braka vaš brak bude uzoriti muslimanski brak.

Hfz. Mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta