Odgovori

Sujevjerja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanja:

Selamun alejkum!

vasa stranica veoma mi se dopada i naucila sam mnogo toga uz vas o islamu.neka vas allah nagradi za vas rad!pre neki dan razbila sam ogledalo i kazu mi da to znaci kao neka nesreca za 7 god. ja ne verujem dosta u to ali ipak hvata me neki strah.htela bih ako moze da mi odgovorite da li to znaci nesto i da li ima neki razlog da bi se plasila ili je to samo lazna propaganda.

Hvala unapred!

Odgovor:

Sujevjerje je opasno ako se uzme toliko ozbiljno kao da je govor Allaha ili Poslanika. Sto god ti se rekne od vjerskih normi ili propisa, trazi adekvatan dokaz. Ako ga nemaju onda je to nesto sto se prenosilo sa koljena na koljeno, ostalo od nena I dida, koji su ne iz zle namjere to prenosili svojoj djeci, bez da provjere validnost recenoga.

Nemoj da te obuzima bespotrebna panika. Vjeruj u Allaha I znaj kada bi se cio svijet okupio da ti u necemu koriste ne bi ti mogli koristiti osim u onome sto je Allah vec propisao. I ne bi ti mogli nastetiti osim u onome sto je Allah vec zapisao I odredio. Pera su se podigla a stranice se osusile.

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta