Odgovori

Dijete mi ima ozbiljnih problema, da li to može biti sihr?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum, hvala na vas odgovor, imamo hodzu u bosni iz zavidovica. A kaze da ima sihir mali, jer ucenjem kurana jake simptome pokazo da to ima. Mi se vratili u njemacku nakon 7 dana, mali u ponoci krv povraco, i to komade neke su izlazili.

Mazemo ga sa curekotom uljem i sa desteliranom vodom na koju je ucijo navece i ujutru, to vec radimo mjesec dana i vidi se pomaka Ellhamdulilah. Samo je tesko kod djece saznat dije siher da ga sklonemo.

Ne spavamo vise u spavacoj jer tamo po cjelu noc ne zaspi a u drugim sobama moze. Sad da vas upitam da li je to znak o sihru kako je moguce da mali to da mu se primi. Pocelo je kad je imo 3 mjeseca glava nije rasla pa sve postepenu vise se nije smijo, i kad place nema suza, nista vise ne zna, jedno vrjeme pa samo se u nesto zagleda i kad ga vices ne reaguje, bas ga treba uzet da bi se opet nama obratijo.

HVALA VAM I NEKA VAS ALLAH NAGRADI!

Ova sestra nam se ponovo javila i obavjestila nas da je njen sincic nazalost (koji je imao godinu i pet mjeseci) preselio na ahiret. Molimo Uzvisenog Allaha da podari sabura ovoj porodici na ovom iskusenju koje ih je zadesilo.

Ebu Hurejre r.a., prenosi od Allahova poslanika sallallahu alejhi we sellem, ove rijeci: “Uzviseni Allah kaze: – Nema druge nagrade sem Dzenneta Mome robu mu’minu, kada mu oduzmem najdrazu osobu na ovom svijetu, pa mirno i strpljivo podnese gubitak, nadajuci se Mojoj nagradi.” (Buharija)

Odgovor:

Nadam se da ste prije odlaska kod liječnika Kur’anom posjetili ljekara specijalistu (neurologa, psihologa i sl.) Ako oni nisu u stanju da uspostave dijagnozu i pomognu vašem djetetu, onda pomoć treba tražiti na drugoj strani. Na osnovu onoga što ste ranije pisali te simptoma i okolnosti koje sada spominjete, može se kazati da je vrlo moguće da se radi o sihru koji se nalazi u sobi u kojoj vaš sin ne može spavati. Dovedite nekoga da provjeri ima li sihra u toj sobi. A do tada, ako imate vode na koju su proučeni ajeti, pospite tu vodu po sobi u kojoj dijete ne može da spava. Ako su džini bili u toj sobi, otići će zbog ajeta koji su učeni nad tom vodom. To što se dijete zagleda u jednu tačku znak je da se kod njega nalaze ili sihri, ili da je ograiso (udario na džine). Zato bi bilo dobro da hitno nekoga zovete od iskrenih i ispravnih liječnika da dođu i da nastave učiti rukju djetetu, kao i rukju za zaštitu kuće. Sve ove rukje možete naći u knjizi „Kako se zaštititi od džina i šejtana“.

Hfz. mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta