Odgovori

Alkohol u kući

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamun alejkum!

Ja vam se obracam u nadi da ce te mi odgovoriti na moje pitanje. Jako sam zabrinuta i neznam sta da radim dalje. Problem je alkohol u kuci, moj muz ne pije, ali ga ne mogu odgovoriti da to izbaci iz stana. Ja kad klanjam strah me je, jer ne znam grijesim li se ja, ili primali se moj post, ili cu izazvati ja na sebe Allahovu srdzbu zbog tog alkohola. Svaki put mu njegova mati donese rakije iz Bosne, kao za obloge i onda on to nemoze da baci a toga vec ima nekoliko litara. Ona zna da to mene ljuti i svake godine kad se vraca ovamo to donese. Molim vas pomozite jer kad hocu da klanjam osjecam se kao licemjer ili smijem li postiti u ovom stanu ili ne. Sta da radim? NEKA VAS DRAGI ALLAH DZS NAGRADI ZA OVU STRANICU

Odgovor:

We alejkisSelam,

Sto se tice alkohola kao poroka, on je za svaki vid osude. Na tebi je zestoka borba najprije sa muzem. Ako uspijes njemu da pojasnis kako je to pice prokleto, osim za lijek, onda ce problem da iscezne. Ti u najmanju ruku prezri djelo koje ne mozes da izmijenis rukom, prezri ga srcem i znaj da je to najslabiji vid imana. Nastoj namaze obavljati u prostoriji u kojoj nema alkohola ili slika, kao ni figurica ljudskoga ili zivotinjskoga izgleda.

Nastavi sa svim oblicima ibadeta, ali mu daj do znanja da ti nije svejedno to sto se doticni porok unosi u vas dom. Neka se ne pita sutra zbog cega nema napretka i prosperiteta u vasem domu. Imate uljeza kojeg ste zajednickim snagama duzni iznjeti.

Prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta