Kur'an

Ajet iz Kur’ana koji će vam pomoći ukoliko ste tužni i zabrinuti

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Možda ste tužni, zabrinuti, umorni od svega, mislite da više ne možete dalje. Pitate se: “Bože, hoće li ikad biti bolje, ima li spasa?” Slijedeći ajet iz Kur’ana nudi odgovor na vašu zapitanost:

A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kada Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka veruju u Mene, da bi bili na pravom putu“. (El-Bekara, 186)

Allah, dž.š., je blizu i zna vaše probleme, a ima i rješenje za njih. On želi da čuje vaš glas u dovi, da vam oprosti i pomogne. „Ipak ima nade za mene, ipak nisam zaboravljen, ipak sam nekome bitan, ipak sam Allahu, dž.š., bitan!“, o tome trebate razmišljati dok čitate ove riječi.
„Moji grijesi nisu veći od Allahove milosti, i ma koliko da sam daleko, nikad nije kasno da se Allahu vratim! On me čeka i raduje se mom povratku!“, osjetite kako se u vama rađa nova želja i kako prosto žudite da padnete na sedždu. Koprena grijeha i zlih djela se uklanja s srca, a sva šejtanova zastrašivanja gube snagu, dok živite s riječima ovog ajeta.

Allah, dž.š., nije kao neki ljudi koji vas zbog jedne greške zaborave i prekinu sve veze. Allah, dž.š., vas i pored griješenja opskrbljuje i pomaže, prelazi preko propusta i odaziva se vašim dovama. To nam treba biti motiv da se više za Njega vežemo nego za ljude, da shvatimo da nam je jedino On zaštitnik i pomagač i da nema situacije iz koje nam Allah, dž.š., ne može dati izlaz. Zato se ne žalite ljudima, već se žalite Onome Koji vam jedini može pomoći i Kome nećete dosaditi s traženjem…

www.hifz.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta