Zanimljivosti i nauka

Alžirski golman se iftario tokom meča protiv Njemačke

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Bez obzira na primljena dva gola alžirski golman Rais M’Bolhi je fantastično branio u okrašju njegove reprezentacije sa Njemačkom u osmini finala SP-a. U ovoj istorijskoj utakmici igrači Alžira su pokazali herojsku borbu, ali su izgubili utakmicu u produžecima. Prije same utakmice bilo je mnogo govora o muslimanskom svetom mjesecu Ramazanu i da li će igrači izabrati da poste taj dan. Prema International Business Times većina igrača je izabrala da ipak posti i taj dan. Sada su izašle slike kako je najbolji igrač na terenu, alžirski golman Rais M’Bolhi rješio ovu situaciju…

Pored svog gola imao je spremnu kesu sa datulama i kada je sudija Sandro Ricci svirao kraj prvog poluvremena, golman Rais M’Bolhi je se ifatario sa njima, jer baš u to vrijeme je je bio zalazak Sunca. Razlog što većina igrača nije jela u toku tog dana nije razlog što su izgubili – kaže golman alžirske reprezentacije: “Ne vjerujem da je to razlog, mi smo bili spremni da igramo koliko god da je trebalo. Niko nije vjerovao da možemo pružiti ovakvu dobru igru protiv jedne takve jake reprezentacije kao što je Njemačka.”

izvor : Aftonbladet.se / http://scsport.ba

Napadač alžirske reprezentacije Islam Slimani je otkrio da će svaki alžirski nogometaš donirati cjelokupne premije za nastupe na SP-u ljudima u Gazi. Ukupna suma novca koju će Pustinjske lisice donirati Gazi iznosi 9 miliona dolara. “Novac je potrebniji njima nego nama”, napisao je Slimani na Twitteru.
______________________

Na video isječku se može vidjeti da je čuvar mreže nakon što je sudija odsvirao kraj prvih 45 minuta uzeo vrečicu sa datulama i odlučio se iftariti:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta