Humanitarni kutak

Apel za pomoć za kupovinu objekta za mesdžid

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i sestre, prije nego što navedemo za koje ćemo kategorije prikupljati pomoć u mjesecu novembru, želimo vas obavijestiti da na ovom linku možete pogledati konačni spisak uplata za septembarsko-oktobarsku akciju: https://www.n-um.com/?q=node/6216 Također, želimo vas obavijestiti da smo dobili veoma mnogo zahtjeva za pomoć od osoba i porodica koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i da iz objektivnih razloga ne možemo da stignemo da se svima javimo na vrijeme ili da u kratkom vremenskom roku provjerimo njihove slučajeve kako bi se, prije nego što se pošalje pomoć, utvrdilo da su navedene informacije tačne. U nastavku možete pročitati apel za novembarsku akciju:

1. Apel za pomoć za kupovinu objekta za mesdžid – Bosanska Islamska Zajednica Stokholm kupila je objekat (na slici) za potrebe zajednice za 9 miliona i 400 hiljada kruna (nesto oko 1 milion eura). BIZ Stockholm je uplatila 940 000 sek, a obaveza nam je da do 2. janura 2015 uplatimo cijelu sumu. Do sada mi smo prikupili 6 miliona i 800 hiljada kruna. Potrebno nam je jos da prikupimo ca. 2 miliona i 500 hiljada sek, do gore navedenog datuma. Svi koji zela da pomognu ovaj vakuf koji ne prestaje i poslije odlaska sa ovog svijeta, te da nadju na ahiretskom racun,, nek se odazuvu ovoj akciji.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za kupovinu objekta”
____________________________________

2. Uplate za davu (davetski fond NUM stranice)

Pozivamo Vas da ne zaboravite i ovaj fond, jer kroz ovaj fond se pomaze rad ove stranice, a takodjer iz njega se pomazu mnogobrojna dawetska udruzenja i dawetski projekti u BiH i Sandzaku. Vjerujte da se mnoga braca u BiH obraduju kada im javimo da smo im poslali nesto sredstava za njihov dzemat (udruzenje) ili neki njihov dawetski projekat.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za davu”
______________________________________

NACINI UPLATA

Vaše uplate možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

OVA AKCIJA TRAJE DO 12. DECEMBRA, INSALLAH.
____________________________________________

Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji
posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.
” (Sura El-Bakara, ajet 261.)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta